bayi 3bulan batuk

baby sya batuk n berbunyi kahak kat kerongkong dia , mcm dia cuba nak kluarkan tpi tak bole . dah pegi jmp dctor n dah buat neb sedut asap tu . then dctor bgi ubat aspira 4mg utk cairkan kahak . mcm mana nak klurkan kahak tu ye , ksian dia btuk mcm tu . tp btuk jrang , once dah btuk mmg dia mcm cuba kluarkn kahak tu

4 Các câu trả lời

Anak saya dah sebulan berkahak. Pergi ulang alik hospital asyik neb. Dapat ubat cairkan kahak pun tak jalan. Jadi saya pergi sedut kahak suction; masuk tiub dekat mulut dan hidung memang banyak kahak likat. Alhamdulilah sekarang dah tidur lena. Saya pergi klinik golden batu cave paling murah dari klinik lain. Dah termasuk consultant + neb + suction (RM65)

8mo trước

wahh boleh pegi ni. saya geram sangat bunyi kahak baby ni takmau hilang hilang

Samalah anak saya. Umur 2 bulan, bunyi berkahak tapi bawak gi klinik, doktor kata cuma bunyi kahak..saluran pernafasan tak sempit. Bagi neb saline untuk keluarkan kahak. Tapi anak saya memang jarang sangat muntah, jadinya kahak tu tak keluar ikut mulut. Geram bila dengar berkahak tapi nak cuba korek mulut dia, dia kecik lagi.

8mo trước

tula , kita yg dgr kahak bunyi tu pn rasa nak tlg je buang tp tk bole . dctor bgi ubat aspira 4mg tp tkut nak guna wlpn saranan dctor . dctor ckp utk cairkan kahak but biasala kita ibu2 ada perasaan tkut klo nak bt ssuatu utk bby under 1y

cuba on tiktok, beli ubat minyak herba asmak, then beli patch yg tmpl dkt bdn baby tu. saya buat tu alhamdulillah dlm masa yg sama tepuk blkng badan dia yg jenis precussion tu yg buat tgn bntuk C cup masa dia tngh batuk

tu ubat titis ke? lps titis buat tepuk percussion kiri kanan dada dan blkg bby. kahak bby akn keluar ikut mulut atau najis