air ketuban

Macam mana nak tahu kalau air ketuban keluar sikit sikit? Memang dapat rasa ke air ketuban tu keluar dari vagina kita kalau sikit sikit? Help me mommies

14 Các câu trả lời

Pengalaman sy, air ketuban tk sama mcm air kencing. Air ketubn ne kita tk boleh control, dia akan keep mengalir keluar. air ketuban sy pecah masa sy sedang tdr jm6 pgi😂 jernih je & tkde bau.. air banyak keluar tiba2 mcm rasa kena simbah air 1 baldi, habis basah katil tempat sy tdr.. mungkin sblum keluar bnyk tu dah ada keluar sikit2 tapi tk perasan kn sebab sedang lena tdr😂 cpt2 mandi then g hosp bukaan dah 2cm, masa tu tpksa pakai pad sebab leaking tk blh control.. #babyfirst

4y trước

Kalo sikit2 keluar tk rasa, tapi if keluar banyak memang rasa sis

Saya takdak pengalaman lagi sebab anak saya lahir semuanya doc pecahkan , smpai due ja sakit contraction tu kuat n kerap . Air ketuban ni dia wrna jernih tak berbau , kalau sis rsa tu bukan air kencing better g hosp scan mana la tahukan , risau gak kalau air ketuban kurang

air ketuban kita x rasa dia kluar... tetiba jaa kluar cenggitu mcm sya hritu lpas dri toilet bediri aiii tetibaa kluar bnyk air putih jernih tnpaa rasa ada yg nk kluar klau kncing kita bole rasa lgi kn bila tkeluar skit2... klau air ktuban kitaa x rsa sis 🤭

pengalaman bersalin yg 1st, induce tak sedar bila ketuban pecah.. 2nd dgr sendiri doct pecah kan ketuban.. panasssss.. ketiga, leaking... halaaaa... segan.. Kain asyik basah jerr... pakai pad pun mcm tak function.. takleh control..

Sy pnglmn kuar katubn kt rumah.. dye kuar tbe2 xde rsa ape tbe2 je kuar pstu xde bau n warna.. lau air kncing msti pundi akn rsa tekanan kuar air kncing tpi lau ketubn mmg xde rsa ape tbe2 je kuar air kt vagina..

pgalamn sy la sebelum kuo tu asik nk kencing selang 5mnt nk kencing hahaah.lps dh bsuh lalu nk kuo toilet tibe2 rase air kuo setitik2 tnpe blh control. pastu kuo mcm paip huhuhuhu

Minta izin, tumpang tanya dkt sini, kalau kita mengandung 3 bulan, boleh ke cuci plak gigi

3y trước

Esok nak ke klinik gigi, nak tanya pendapat dr

cuba pakai pantyliner,monitor tgk basah ke tak. air ketuban kita tak boleh control bila dia kluar.

4y trước

klau mcm tu pakai Pad, nurse pesan klau Pad basah lencun tu maybe dah leaking. mcm saya takda tanda air ketuban tapi turun darah sikit2. pergi hospital check dah ada bukaan 3cm dah,terus kena tahan. monitor sama tanda2 lain sebab lain org lain simptom nak bersalin tambah lagi klau sis duk tunggu hari je..

nak tnya...masa air ketuban keluar sikit2 tu air ketuban tu kluar ada rasa panas ka?

3y trước

maknanya yg kluar tu betullah air ketuban...sbb saya x dak rasa nak kencing pon..dah 2 kali...patut ke pergi hospital atau tunggu check up 13/9 nie?

tak sure. xde pengalaman. sebab dua anak hosp yg pecahkan ketuban.