sy dh mengandong 15week mcm berat ttp x naik..macam mana nk naik kn berat badan

Macam mana nak naik kan berat badan

6 Các câu trả lời

Emm mmg klu nk naik bdn kena mkn byk. Tpkan, lakukan cr sihat. Nnti sgkut gula pula. Mcm sy, sy amal mknan sunnah seperti kurma etc. Nasi sy mkn sepinggan tp balance. Pagi sy bfast berat mcm mee or nsi lemak. Ms 1st n 2nd tri sy minum susu full cream. Msk 3rd tri br cr susu low fat. Lps sy hbs morning sickness, husband lyn hbs nafsu mkn sy. Dibawa merata mkn itu ini tp sy tetap jg. Klu mknan tu masin sgt, x mkn. Klu manis sgt x mkn.

Kerap mkn 2 jm skali... Xkesah mkn roti cicah milo ker..kuih2 ker... Nasi kna 2-3x seari tp dlm kuantiti yg sedikit... Cm sy sejk 10w smpai skrg 18w.. berat naik 1kg tiap 2 mnggu..sbln dh 2kg..tp nurse ckp xpe...

Sama la sis.. Sy 12week brat jd trun.. Plik and risau plk baby kt dlm cmne.. Slera mkn tu ad tp bila nk mkn rsa xde selera plk.. Rsau nti next app nurse mrah😔

4y trước

Tp org ckp awl2 ok je.. Nti dh msk 5 or 6 bln slera mkn dtg.. Mkin byk plak mkn.. Tp tula skrg rsau yg kt dalam mcm mna..

sama la kita. badan tak naik langsung. sampai suami kata badan tak mcm org mengandung langsung. hahaha. Maybe awal lagi. saya pun baru nak masuk 4bulan.

Minum susu. Mkn coklat tp kena control. Jgn terlebih mkn plk nnt gula tggi.

4y trước

Ada kawan suggest makan pisang.

Sy pun bru nak gain weight smula. Turun 5kg masa 1st trimester.