Gatal

Hi. Macam mana nak hilangkan gatal dkt tangan and kaki ea. Terutamanya waktu malam. Saya baru masuk third trimester.

7 Các câu trả lời

Jumpa doc segera. Takut simptom cholestasis bahaya untuk baby. Pergi ke bahagian emergency sahaja. Sy dah kena. Dan sekarang bawah ubat dan pantauan doc. Berkaitan dengan hati kalau gatal di kaki dan tangan sahaja.

2nd trimester sama 🙋🏻‍♀️ tapi saya satu badan gatal2.. try sapu lotion yg ada aloevera or tak lega juga saya pakai kain basah.. alhamdulillah guna kain basah area badan lega and lotion pada kaki..

Sama ngan sy sis. Gatal2 di kaki Dan tangan. Sy guna krim yang klinik bagi je.

Jumpa doktor di klinik sis. Nnti doktor bagi ubat sapu. Selalunya calamine

sama la.. 2 nd trimester ni ,tmbul pula gatal2 ni

calamine ok dan berkesan. d farmasi ada jual

maaf tiada pnglmn mcm tu sis