Hb rendah ada cara tak untuk naikkan dengan cepat

Macam mana nak bagi hb cepat naik...strees da rase...minggu lepas cek 10.5 hb saya...35 minggu #bantusharing #mommybuntu

13 Các câu trả lời

sy xmkn ubat yg nurse bagi tpi hb sy ok pling rendah 11.6 tpi la kn..masa musim tembikai haritu.sy memang suka tembikai ni. selalu makan..sebulan tu cek hb naik 13.2 terkejut jgk..biasa xde pn smpai 13 hb sy..tpi alhamdulillah..sy bleh kata sy mkn tembikai hb sy mkin ok😊 skrg dh 33 week

Saya time pregnant awal awal pun hb rendah 10.6. Lepastu saya amalkan minum susu kambing and makan jambu batu before checkup. Alhamdulillah lepastu hb saya maintain 11.6 ke atas sampai bersalin

Hai puan. Puan ambil makanan yang boleh naikkan hb contoh bayam, jambu batu, kerang. Cuba makan dahulu sebelum pergi klinik. #TAPactiveusers #TAPsupermoms

kena mkn kerap2 sis..semua mknn tambah darah..saya skrg kena ccuk cosmofer dh sbb 30week hb x ok.. saya pun xtaw nk telan byk mana lagi..

try jus mamariam.. sgt2 membantu. skrg sy hb dah cantik 12. badan pun bertenaga. sebelum ni mengandung memang 10 lebih je hb.

saya makan kerang, lepastu makan buah prunes yang brand sunsweet tu, nurse suggest.

sis cuba mkn yang ni,,sy bru ni hb 10,,sy mkn sminggu naik 11.10

kene mkn bende yang menambah darah.. contoh bayam merah bayam.. hati.. kerang..

saya makan hati ayam je, hb terus naik dr 10 ke 11 then 12.. alhmadulillah.

Makan kerang,buah betik gan sayur bayam..InshaAllah hb cantik jee