kuning bayi

Macam mana mau kasi turun kuning baby??

10 Các câu trả lời

Slalu kasi bgun utk susu . Jgn biar tidur tlmpau lama . Klu susu bdan nda cukup, top up sama susu formula . Nda pyh dgr klu org ckp knp mau mix2 sama formula klu susu bdn sndri cukup. . Sama pgi sana kedai ubat cina, bagitau mau beli tu herba untuk kasi mandi baby kuning

Mandikan dgn air rebusan daun belimbing. Saya mandikan anak saya 2 kali dgn air rebusan tu, terus hilang. Pagi2 boleh jemur dia jugak dkt matahari. Matahari yg baru nak naik tu yee dlm pukul 7-8 pagi

beri susu ibu shj caranya...dan perlu kejutkan bayi 1 atau 2 jam sekali utk menyusu dan bila mnyusu bayi akan kerap membuang najis yg najis...

Full BF bby..dan ibu tahan mulut dulu makan yg pedas,,bermonyak dan bergoreng..dan jgan mkan halia smpai kuning bby ok

Selalu susukan baby.. and kejut dia selalu jangan kaso tidur sangat

Mandikan sebiji labu kundur , klu x ngam cuba leongfun fresh

Kerapkan menyusuuuu jgn bagi tidur lama2

Kerap susukan baby (susu badan)

susu bf or fm setiap 2 jam.

Kerapkan menyusu