Cara kasi turun kuning baby

Hmmm baru habis bersalin msi dlm brpntng baru 6 hari dapat tahu baby kuning teruk tapi kalau boleh guna ubat tradisional atau siapa²tahu cara²kasi trun kuning baby #bantujawab #firstmom #ingintahu #SeriusTanya

8 Các câu trả lời

Ank kuning kalau mndikan air suam kosong je jgn guna sabun dlu.. Tuam dgn tungku baby tu pun tk pyh , minyak telon dgn balm2 ke pun tk pyh, bedung,barut pun jgn dlu.. Sbb baby time kuning2 ni tk blh panas.. Siang sy pkaikan romper je . 3 hri sy try tk pkaikan minyak dgn tuam baby turun kuning byk dari 11.7 jadi 8.0 hri ni.. Hrtu ada mndikan air kucai jgk tk thu mungkin asbab mandikn air kucai pun trun byk.. Selain tu bg baby susu kerap klau mnum 10 minit bg dia sejam skli , klau 15-20min kejut 2jam skli utk susu..

4mo trước

Selain tu jgn mkn halia,bwgputih,lada hitam.. Bnda2 buat panas kan dlman bdn ni stop dlu nnt ank dh hbs kuning bru mkn

Sis mkn anggur yg unggu gelap tu..pastu susukan bby setiap 1 atau 2 jam..bby kuning mmg kuat tido..dia kuat tido..kuning akan naik..pastikan susukan dia baru bagi tdo tau....sy dlm pantang 23hari ni...jgn guna petua mandi apa2 kat bby...bahaya...biar ibu mkn anggur ..susu kan dia..sy 2 hari bby dh turun kuning..lagi 1...jgn mkn kunyit halia..senang kata..selagi bby kuning jangan mkn rempah2 dan jamu2...

Baby saya hari ke4 bacaan tinggi , 326 . Saya ikhtiar makan anggur hitam , susukan anak dengan kerap , mandikan anak dengan air rebusan daun inai and herba macam gambar kat atas . Saya juga pakaikan anak dengan Nahla balm sebagai ikhtiar turun kan jaundice anak . Alhamdulillah hari ke20 anak saya discharge jaundice .

Sis boleh try guna nuraz serum mandian. Dekat kedai baby ada jual. Saya pakai tu alhamdulilah kuning anak saya turun mendadak. Suami suggest dekat kawan dia pun alhamdulilah turun jugak. Sis boleh cuba ya

4mo trước

Yee betul pernah guna nuraz nie memang laju kuning turun

boleh try sulam susu formula, saya first tahu anak kuning kemain jemur lepastu bagi df anak kerap sekali check sec makin naik.. lepastu try sulam formula, kuning anak cepat turun

4mo trước

Sis topup formula apa ya?

Bgi baby susu sekerap mungkin lpstu bgi mndi air cap badak . Inshaallah turun . Ank saya haritu kuning dari 156 jdi 84 alhamdulillah

Saya anak kuning 5 hari hilang memang kejut setiap dua jam bg susu lepastu make sure dia kencing berak je

Kerapkan penyusuan dan pastikan anak kerap berak dan kencing