nk burp kan baby..

macam mana i nk burp kan baby lepas menyusu dengan cepat ye..lmbtnye bby i burp..smpai i tk larat nk tepuk..pls help meee!!..i risau..

7 Các câu trả lời

kena usap2 skali belakg ank tu sis .bkn tepuk je. uhuhu . nk slesa bedung ank dlu btol2 tpi jangan ketat2 sgt tkot ank munth kn susu . lps tu angkt mcm dukung tu sis letk kn kt bahu mommy . usap2 dlu blakg bru tepuk slow2 . klau xburp lg sis usap2 lg blakg dy . lps tu tepuk balik . In Shaa Allah nt akn burp .

Saya pun awal2 tak pandai ..tapi masa ank kena tahan nicu sb kuning nurse ajar . Now cept je burpkan bby .. Nti awak g klinik try lah mnta ajar dgn nurse 😉

Sandarkan dye kt bahu, sambil peluk bdn dye n tepuk2 kat bahagian belakang kiri baby, senang na kuakan angin dye tu, kjp je da burp

Masa tepuk baby tangan kene betul. Jgn bukak tangan. Tutup skit mcm sudip. Dan tepuk2 perlahan.

Tgok video utube sis. Ada banyak cara. Siap ada demo lg

Saya pun ada masalah yg sama sis

Baby tidur tak time burp?