macam mana nak tidurkan baby tanpa buaian

Macam mana cara tidurkan bayi tanpa buaian

9 Các câu trả lời

My baby memang tak tidur buai.. since baru lahir kasi tido atas tilam/katil.. mula2 memang susah,asal letak je dia nangis puas laa kena dodoi balik.. tapi makin lama makin ok😄

Kalau saya. Biar dia tidur sendiri. Anak saya, saya letak je kat tilam dia lepas tu biarkan dia sampai dia tertidur. Saya akan dodoi bila dia susah nk tidur je.

Susukan..smbil zikir Kdg kdg sy pangku n dodoikan die Skrg bby sy nk tdo mcm mcm position So mama is try n error ikut keselesaan bby hehehe

Ikut keselesaan anak...mgkn tdokan bby d tmpt yg buatkan bby rasa tenang,mcm sy...d bilik tdo tjen popok manja je😊

sis tepuk la punggung dia . popok popok manjaaa orang sebut . hehe . nanti lama lama dia tertidur laa tu

Saya susukan dia, tenangkan dlm bilik gelap, psg slow music atau dim light..ataupun zikir..

Susukan dia sbil baring or bagi dia main puas2, then bagi susu dalam botol

Nak tercabut dah tgn popok2...benti je die sedar 😭😭😭

dodoi kan baby