Cara Mengetahui Waktu Subur

Macam mana cara mngwtahui waktu subur

7 Các câu trả lời

Guna opk. Sbb lain org lain hari subur dia. Ade yg hari ke 14, ada yg 16, ada yg 17 walaupn kitaran 28 hari tiap bulan. Lain org lain hari subur dia. Guna la opk. Test setiap hari lps dh hbes period. TTCian wajib tw pasal penggunaan opk ni.

Saya pernah consult doc dia kata hari ke 14. Dia suggest start hari ke 14 tu dia suruh selang2 having seks. Contoh hari ke 14, 16 dan seterusnya

Tak pun download apps "my calender" dkt phone and masukkn tarikh first period.. nanti dia akan beritahu time subur n tdk kita..

Sebelum period, suhu badan akan meningkat sedikit seolah nak demam + keputihan..

Kira 14 hari dr first period. Hari ke 14 adalah wktu subur.

Hari ke 13/14..

Guna OPK