KOPI / TEH

Maaf tanya . Masa buat buku pink , nurse ada pesan Kurangkan teh / kopi . Tapi saya terlupa sebab apa ? Boleh share x ? Sebab apa ? Kalau minum sikit boleh?

16 Các câu trả lời

Bila kita minum air milo kopi tea... Dia akn gngu dia punya zat besi yg kita ambik hari2...sama mcm susu... Contoh kalau ambik susu brsama ubat..zat besi dah kena ptong dah...susu dgn nsi lauk ayam sayur2...dah kena ptong dah... Makanan semua kena jarakan 2 jam baru hb cantik... Kndungan awal x kena bsing lgi... Nnti msuk 29 minggu kena bising hb low..

takut hb low dan darah tinggi tpi depend pada tubuh badn masing2 juga saya memang mimum kopi smpaila nk bersalin dlm lb pon mimum lgi tpi syukur hb lawa je ...

Bile minum teh/ kopi akan menawarkan ubat yg kita makan sebenarnya..contoh kita mkn ubat tambahan2 utk baby tu jadi xsempat dpat ke baby ubat tu jadi tawar...

Tea n kopi x bleh amal kn sbb iya bleh menyebab kn HB low 😥sya pun dlu suka minum tpi nurse x suruh dah sbb x baik kata nye

Mengganggu penyerapan nutrisi kalau tak silap sy. So hb akan jd rendah. Sy pun biasa minum milo pagi2. Nurse suruh stop, hehe.

Sbb ada kafein,n hb cepat low,tp sy minum ja hari2 teh,kopi😂okay ja stkat ny Dh 36w2d dh

5y trước

ya betul ikut org sbb sy dri 5w minum milo dn skg 38w hb still 13

saya suke mnm milo dgn teh ais...tp xdala hr²....rajin mnm air buah,susu,air masak knr byk mnm.

Kafein xbaik utk perkembangan baby..sekali sekala minum xpa.minum seteguk. utk lepas hajat..

Teh kopi dan Milo tu ada kafein. Kena kurangkan, takut HB makin low.

Penyerapan ubat dlm darah x power..