kopi / teh

Kalau preg boleh minum kopi atau teh ke ? #just minta pendapat?

10 Các câu trả lời

Blh tp berpada2. Klu blh biarlah kandungan dh 7bulan ke atas. Sy pun dulu masa dh 7bulan baru blh minum teh. Hari2 minum teh tarik smpi melahirkan. Alhamdulillah..baby ok cuma besar. Tak tau la sbb minum teh ke atau apa. Lgpun masa hamil tak de GDM

Misi kk dh pesan awal²... Selagi boleh elak. Elak la, tak baik untuk kandungan. Kafein tu bahaya, kalau berlebihan, lpas tu kalau kita ni hantu kopi mnum sikit jela.

Kalau boleh jgn la sis... Tapi kalau tetap jugak nak minum, biar sikit je bagi merasa je kata org. Baik minum susu sis.. huhu

Tgok org, hb kita ok dlm 12, dah 36 week, hr2 minum kopi o dan kadang2 air kopi susu indocafe.

saya elak kopi spjg pregnant. org ckap, boleh elak kuning. selain kopi turunkn HB

Tak elok sebenarnya sbb boleh drop hb. Tapi saya hari hari teh atau nescafe.

Kalau boleh elakkan ye .. Sbb air tu berkafien .. Boleh jd sbb hb kita low

Sy minum je sbb hb sy okay, dkt 13. Kalau hb kurang, elakkan la

Kopi x bole,teh Oklah but xselalu

saya minum jee...tp x selalu