Susah Bernafas

Maaf semua mommies, nak tanya. Sy takde lelah/asma. Tapi wktu pregnant 2nd ni kerap kena terutama waktu pagi. Harini paling teruk sampai takleh kawal. Normal ke dan mcmne nak atasi?

7 Các câu trả lời

Sy skg msok ward sbb ssk nfs . Mula2 sakit tulang blkg tarik smpai ke dada ssh nak nfs . Bring xkena dduk xkena. Smpi mntah bkali2. Tp sy xtrs g hosp igt kn nrmal sbb dh 3rd trsmster . Esok nta bby kurg grk sy cpt2 pegu pac. Tp ssk nfs sy dh kurg . Msok wad drip 3btol sy dh stabil,sbb dehydrate .skg tgu doc nak cek jntg tkt ad mslh.

Sy penah ngadu kt nurse kk yg sy slalu sesak nafas . dia suspek sy ada tekanan drh tinggi . tp check drah smuaa okey jea .

5y trước

Dia kata mgkin sebb bby mkin membesar . jd ruang dah sempit sebbtu kita mkin sesak nafas . saya dah 8 bulan nk masuk 9 blan .

Stress,kurang tidur,kurang air masak pun akan blh menyebabkan juga masa preg ni sis..

5y trước

Sya pun kadang mcm tu.

Tu mcm symptom hipertensi.. pegi klinik cek.

hb rendah pn mcm tu juga sis..sy pernah jdi cmtu..

5y trước

Itulah nak kata hb rendah, hb ok je. 13.5

g klnk sis.. tnya doc napa mcmtuu

5y trước

moga d permudahkn sis.. bnykn berehat .. god bless you

Ibu Puan ade asma ke?

5y trước

Cemasnyaa.. Huhu