hai mommys

maaf nak tanya,kalau dh kuar darah n lendir tp xsakit lagi kene pergi hospital ke??

25 Các câu trả lời

Puan Ayra Sofea u kena pergi check dekat Hospital yang dekat dengan rumah you. Walaupun keluar lendir sahaja. kadang itu air ketuban dah leaking. tanda2 awal puan nak bersalin dah dekat. Lebih baik awak pergi check dengan doktor. Kalau awak tak pergi check takut baby awak dalam kandungan kena effection kuman. Saya dulu terus ke Hospital walau air sahaja yang keluar tak banyak dia macam kencing tapi meleleh sahaja. air ketuban dah leaking.

4y trước

Thank you! 🥰

Atleast doktor boleh pantau kandungan awak. Detak jantung baby awak doktor akan check.. Demi keselamatan ibu dan anak pergi je Hospital ok. Kalau doktor tengok awak ada tanda2 untuk melahirkan. Awak boleh register untuk checkin tidur dekat wad ibu bersalin. Sediakan keperluan dalam kereta biar senang nanti. Suami boleh hantar dekat wad barang2 yang awak perlu jika awak dah confirm check in dekat Hospital

Haritu sy lendir tu kluar,seminggu tunggu baru contraction dtg..musim pkp ni nk dtg hspital awal contraction xde rasa rugi huhu..nnti kalau xde bukaan,dokter yg seluk akn buat bukaan utk kte

ikutkn tu show tnda nk bersalin..mcm sy kne dlu..klu ikut pnglmn sy ..klu contraction dlm 5-10 mint skli br de pmbukaan sërviks..tkot klu g sne asyik kne seluk je..ikut puan la mcm mana nk kpastian

4y trước

ok..yg penting jgn lpe pntau gerakan bby ye😊

Pergi je awk...sbb ade org kalo da keluar lendir+darah jalan dah buka...ada org blm buka...kalau blm buka doc akn minta kita blk dlu tggu contraction kuat@ pecah ketuban pulak...

4y trước

ok awa terima kasih,tp yg malasnya bila da pergi na kene balik pulak tu..

Jadi mcm sy haritue.. Tak sakit. Tp turun tanda (darah + lendir)... Sampai ppum kena admit ward.. Duduk hari kedua baru start rasa sakit.. Hari ketiga bersalin ..

better pegi sbb risau baby kt dlm.. apa yg terjadi hnya dktor yg ada jwpannya.. utk kselamatan sis n baby.. pergilh.. sy sarankn..

Better pergi. Sbb setiap experience bersalin tak sama ya. Takut jalan dah buka tu. better pergi hospital terus.

Ya..salah 1 tanda..sy biasa klu nk bersalin mmg kluar drh ngan lendir..

Pergi aje check. Better check dari kita tertanya2