Barut bayi

Maaf. Nak tanya.. Barut perut bayi ni sebenarnya perlu dipakai sampai bayi tu umur berapa yer? Sebab mak mertua kata sampai anak umur setahun. Tapi macam kesian je dekat anak. Kadang2x panas. Nampak dia tak selesa..

11 Các câu trả lời

kami kt pusat brpantang takde bby amal kn pakai barut.. 😅 tapi nnti bby sndiri, sy pakai kn ikot keadaan rasa nye.. atau x pakai juga.. kajian kata barut ni x mbantu pn halang perut dari masuk angin.. angin x boleh masuk dari pusat tapi jadi sndiri masa pncernaan.. kalau kmbung, rajin2 urut dan exercise kn bby.. erm depends individu la..

5y trước

😁😁 ya..

barut bertali...Dan pd umur yg melebihi 4-5 @tpun 6...bayi Masih dpt memakai tak Kira la...bby Kita dah sudah pandai meniarap ke...kesian pda bby meniarap tak pakai barut..kesian la..nnti Tali pusat bby jngkitan kuman...susah pulakk..Kan...

masa saya checkup di kk (masih berpantang) doctor tengok saya tak pakaikan baby barut and dia puji haha dia kata barut sebenarnya tak elok lagi pula di musim panas macamni, kita balut perut kita pon dah rasa sesak apatah lagi baby.

saya pkaikn smpai muat je.. 4 bln x muat so x pkai dah.. baby dah x kumbung perut.. pndai sndawa sndiri.. kntut ok.. x pyh pkai.. mlysia nie pnas.. bby dah start meneroka.. so kuat berpeluh.. nnty senang ruam bdn baby sbb pnas ...

Org dlu2 ckp pakai smpai takat mana yg baby muat. Kalau barut tu dh ketat, dh xpayah pkaikan. Tp nnt boleh tanya dgn nurse incase dorang ada advice pasal barut 😬

Klau nk pkai barut smpai sethun mkna besr lh kain barut tu ek.. hihi.. sy biasa pkai kn smpai umo 3 buln or 4 buln.. sb pkai lama sgt msti dye x selesa..

Anak pertama saya pakaikan sampai dia umur 3bulan. Anak kedua ni pulak umur dh 3bulan4hari, but still masih pakaikan barut.

saya pakaikan anak sampai umur 3 bulan je . mertua saya kata baby dah pandai meniarap, dah tak payah pakaikan dah 😁

saya bagi pakai sebab malas nak dengar org tua bebel 😂 pakai barut, anak kembung je perut 🤣

sy pkaikn barut bby smp dy dh pndai meniarp je..pstu xpkai dh..