salam semua.nk tanye.saya dah 9 weeks pregnant.last 2 weeks scan baby dah ada heartbeat.tapi hari ni tibe2 keluar spotting merah cair. bahaye tak???. before this ade 2 history miscarriage. risaunye??. ade sape2 pernh alami bnde yang sama

Maaf laa gmbar tidak menyenangkan siket. Cume nk tanye pendapat

salam semua.nk tanye.saya dah 9 weeks pregnant.last 2 weeks scan baby dah ada heartbeat.tapi hari ni tibe2 keluar spotting merah cair. bahaye tak???. before this ade 2 history miscarriage. risaunye??. ade sape2 pernh alami bnde yang sama
17 Các câu trả lời

Sy. Masa awl2 sampai dah masuk 5 bulan baru spotting tu stop. History misscarriage jugak. So mmg risau sangat3. Doc suruh bedrest. Semua kerja rumah suami take over. Masak pun suami xbagi mmg dia suruh sy banyakkan baring sampai sy muak nk tido. Takde pergi mana2. Travel pun tak. Duduk rumah je. Bila dah masuk 20weeks mcm tu baru sy berani jalan2 dekat mall. Travel jauh2 tetap tak. Suami pun xberani nk bawak g bercuti ke apa. Alhamdulillah, baby sihat n sy dah selamat bersalin 3jun yg lepas. Jgn stress yea sis. InshaAllah sis banyakkan berehat. Mungkin badan penat sgt kot. Mkn folic acid jgn lupa. Semoga dipermudahkan sis.

saya pun pernah spotting cm ni masa 10weeks. trus cepat2 g jmpa doc. then doc refer ke pakar. doc scan baby ok, heartbeat ad, scan dri bawah ok jgk then dia masukkan mlut itik😂😢 tuk cek bukaan xda jgk. so doc bagi ubat duphaston tuk kuatkan rahim, suru bed resting. jgn bykkan bergerak. punca sya kluar spotting ni sbb ad luka kt dinding rahim tpi x effect bby kt dlm cuma doc sarankan bed resting untill spotting tu stop. sblm tu sy byk sgt jalan & penat tu yg kluar spotting cmtu. tnda ibu kepenatan. Alhamdulillah now dah 25weeks sis cpt2 refer doc okay. smoga baik2 sja.

Better consult dengan doktor segera. Sbb saya pun pernah ada tanda merah pekat keluar. Dan tanya pd doktor, dia kata once u dah consider pregnant xkan ada darah yg keluar sepatutnya. Ini kebarangkalian rahim xkuat. Dr bg reminder Kalau keluar lagi tanda puan kena terus ke emergency dan ktsana dorang akn bg satu injection utk kuatkan rahim.. Harap bermanfaat.

5y trước

Btul.. masa bukak buku pn misi ada kata kalau ada darah klua cpt2 pegi klinik atau hospital

Saya pown alami bnde yang sama 3 hari berturut2 spotting.. Pi sepital scan doc x dpat detect jantung bby.. Skrg tggu result repeat scan 2 mggu lagi.. Hospital just bagi mc sehari itu pown bila saya mintak 😢

sy tgh mc 3 hari sbb trun darah. tp wrna mcm darah period tu. doc ckp high risk nak gugur. so dia bg mc rest byk2 jgn buat kja berat. better cek dgn doc. smoga d permudahkan segala urusan 😊

Kena cepat2 pergi hospital kalau ada sejarah keguguran, macam saya dulu 3 bulan lebih dan sekarang doktor nasihatkan banyak berehat kerana saya mengandung 2 bulan.

Wslm sis... Sy pernah alami mcm sis.. Sy preggy first baby.. Kena cpt2 pegi hospital.. Sy pnh spotting n turun darah.. 3 kali admit ward..

Saya masa 10-11w prnh mcm ni..first ketul2 coklat.. Lps tu ada fresh blood tp x bnyk.. Saya pegi hospital terus, kat emergency. Nasib skrg dh ok..

5y trước

Dia tulis kat kertas tu keguguran terancam.. Tp xda active bleeding. So kena bedrest la..

Mcm sy...Sy baru 8w...skrg pun mcm bila kencing mcm kluar drh sikit2 .. tp siang je... Mlm ok elok lak... Stakat nie xde sakit2 lg ..pe pdpt kwn2 ye.

5y trước

Ok2... T.kasih share..

Saya pnh mcm tu 4week ..xde rezeki Saya gugur ...tahun lps ..😔..klu nmpk mcm tu better pergi klinik sis...