7 weeks first pregnant

Maaf kalau soalan saya agak tak selesa. Tapi saya nak tanya. Boleh ke bersama dgn suami waktu kandungan bru 7 weeks. Tompokan darah tak ada. Cramp pon dh kurang. Tq semua

2 Các câu trả lời

Awal trimester tak digalakkan bersama.. sebab rangsangan seksual boleh menyebabkan rahim menegang.. begitu juga dgn air mani suami, boleh menegangkan dinding rahim.. tapi kalau awk xde masalah boleh teruskan.. Keadaan setiap org berbeza.. badan lain2.. kalau ada sejarah keguguran doktor akan suruh elakkan..

pringkat awal ni digalakkan x boleh..dh masuk trimester kedua bru boleh..if sis x ad kluar darah boleh , tapi jgn trlalu ganas...sbb bru lagi..boleh mnyebabkan keguguran..please be alert