Ni tanda bersalin ke ?

Maaf gambar agak kotor .. Saya skrang mengandung 39mnggu 5hari tiba2 kluar spotting mcm ni..ni tanda nak bersalin ke? Tapi saya takde rasa sakit contraction lagi ..Saya first mom bnyk tak tahu #seriusnanya #ingintahu #firstbaby #pleasehelp #firstmom #bantusharing #pejuang_garisDua

Ni tanda bersalin ke ?
1 Trả lời

sorry ibu, gmbar agak tk clear tpi boleh sy tau, berlendir ke?? kalau berlendir mmg ye lah tuu tnda bersalin. 1st relax. standby siap2 brg nk ke hospital. 2. pantau movement baby okay ke tk. kalau kurang aktif terus pac. 3. kalau dh start rasa sakit, pantau kekerapan sakit tu dpt. 3 4 jam tu tkpe lagi. boleh relax lgi. nnti dh 15min skali, terus ke pac ye. 4. pakai pantiliner untuk pantau airketuban leaking @ pecah. leakin keluar sikit2. pantiliner lembap je. tpi kalau basah air letuban dh pecah, mcm ni boleh je nk pac terus pun tkpe, nk tunggu sakit dlu pun tkpe.