makanan pedas

lpas pantang makan pedas lepas brpa hari ? ais apa suma yg tleh mkn masa pntang tu semua start mkn hari ke brpa

5 Các câu trả lời

semasa pantang pon awak dh boleh makan. selagi awak xde alergik dgn makanan tersebut. cuma makan berpada2 je☺️. boleh baca posting dr page fb dr imelda balchin pakar o&g. doctor ada share. cuma kena scroll sbb posting tu dh ke bawah. around 10julai22 posting tu..

2y trước

awak boleh cuba sedikit dulu. kemudian pantau baby awak. incase baby okay. then awak boleh je proceed mkn pedas ☺️. sbb sy dulu mcm awak jgak.. mnyusu badan.. sy try dulu lepas tu pntau baby.. stkt yg try semua baby okay.. kecuali jamu.. baby jd gelisah mcm xley tdo.. mgkin pns.. trus stop

Depends tahap kesihatan baby juga. Bab makan pedas mostly takut effect perut bayi. Kalau nak pedas sedikit je okay la bagi saya kalau start lepas bersalin. Macam lada hitam kalau anak takda kuning boleh la letak sedikit masa baru lepas bersalin boleh makan.

makan je apa awak nak makan asalkan perut tak sensitif. cuba follow fb dr imelda balchin. dia doktor pakar gynae. mcm mcm tips masa pantang dia bagi

Lepas 3bulan sis,pedas sikit2 xpa..jgn pedas melampau ya☺️

makan sikit2 boleh