Help!

My LO is 9 months old but her weight is 6.85kgs since she is 5 months old but she hits all of her milestone. She is having 500ml of EBM and 2 solids daily. I am trying to increase her solids intake and hopefully she will gain more. Anything that I should do or give her to increase her weight?

48 Các câu trả lời

anak saya 9 bulan 18 hari berat 7.2kg sekarang ni dia macam tak nak makan sgt... makan 2 atau 3 suap je.. dah bagi food finger, dah bagi makanan berkuah tp masih x tau macam mana nak kembalikan selera dia

9mo trước

Sama. Makan sesuap dua je. Main lasak.

boleh buat sbgai breakfast or supper ptg kee..klau kita yg dewasa ni pon mkn kdg smpai 5@6 kali sehari ni kan baby..maximum 2@3 kali shari utk bby...mknn pon kne brubah2 bg naik selera mkn diorg..

ank saya 9m mkn bnyk tpi berat masih 6.2 ada x ibu2 kt cni thu cara nk naikkn berat bby saya dh cuba msk mcm dktr ktakn stil sama,bby mkn bnyk tpi xthu lh knpa berat xnaik sngt

yep..my baby pun 6.5kg only..makan bnyk..maybe kena bg yg lbh nutrisi..

Is she healthy and eating well? U dont have to worry too much mom. But u may try appeton drops but please ask GP/paeds first whether it’s necessary ya.

saya punya baby taknak mkn tp susu ibu kuat sgt..berat normal 10.2kg utk bayi saya..ada tak cara nak bg mkn kat anak jns yang tak nak mkn ni?

anak sy 9bulan 9kg. makan 2kali sehari. Sy banyakkan bagi ikan berbanding ayam,sayur, buah,nasi. ebm 30oz sehari.baby tak nak direct feeding

U should give your baby more solids. Baby should eat 5 times a day.2 times snacking include breakfast,lunch and dinner

makanan dia letak unsalted Butter. bagi makan cheese. my baby berat 11.3kg 9month. BMI normal since dia tinggi ☺️

5mo trước

resepi makanan baby sis

makan 3 Kali sehari.. kadang2 ikut dye..Susu lbihkn 6 atau 7 Oz...anak saya 9 bulan 9.4 kg.. alhamdullilah