TOLONG JAWAB iBU

lepas masuk belon dan induce ubat 3kali , kalau jalan stuck jugak 3cm .. apa doc akan buat ye ???? czer ? pecah air ketuban ?? kire terus masuk labour room ke

13 Các câu trả lời

4t trước

tq sngt bermanfaat

klau saya anak first kena pecah air ketuban dulu, then kena tunggu lagi sama ada bukaan naik atau tdk. kita sendiri dapat rasa kalau baby mmg da nak keluar, haritu sya 4cm stuck then tak naik2 last2 rasa nak membuang yg teramat sangat rupanya bby yg nak keluar . kalau daa rasa2 macam ada yg nak keluar bagitau nurse cpt2 tkt nanti melahirkan sndiri plk 🙂

4t trước

yeke, macam saya tak tunggu. doc pecahkan ketuban terus masuk lb. sbb nanti kat lb dia ade bg ubat drip kat tangan untuk resa baby keluar.

sya masuk ubt 2x tak jalan , esoknya masuk belon tp sama jugak takde bukaan . then esoknya lgi bru proceed pecah ktuban sbb contraction kuat wlpn sye tk rasa cntraction tu sgt . tp klo awak tkde ctrction or so on drg akn masukkan drip , unless bby awak jtg dh tk cntik bacaan and awk lemah sgt mgkin akan czer .

4t trước

smbungan , tpi itu pn bedasarkn nurse/dctor tersebut lah . sbb lain hsptl lain pndgn . ada yg trus dibgi czer , ade yg masuk drip , ada yg trus guna vaccum . tgk kat tmpt awak juga and keadaan awk

Mungkin try pecah air ketuban.. czer slalunya kna buat sbb jantung baby lemah/baby nk lemas suda atau bergntung jugala dgn keadaan ibu n baby.. ada family sy 5 hari juga tunggu bukaan, lpas 5 hari bru msuk LR, try lg induce.. lpas 19jam dlm LR bru bersalin, dia bersalin normal

4t trước

Nak tambah sikit he komen puan. * Emergency czer kena buat... Czer ada 2 jenis. Elective cser & emergency cser

sy haritu 2x masuk ubat bwh, bukaan buka smpai 3cm, pastu doc on drip, tp bfr drip 2x, ketuban da pecah. jalan buka 4cm. pastu contraction da kuat, jln still stuck 4cm, jantung baby semua ok, tp still kena czer. maybe sbb lama sgt sy lyn contraction, sehari semalam.

InsyaAllah czer mom...kebiasaan doc akan bagi penjelasan awal sblm semua action dibuat. setiap step pun doc sudah terangkan sblm kita sign persetujuan utk bersalin. Dan risikonya.moga dipermudahkan mummy!!!

klu 3cm doktor akan pecah air ktuban dlu. pastu tambah air utk tingkatkan contraction tu. klu progress tetap tak ada after beberapa jam (depend brpa jam yg doktor tentukan)baru doktor akan suruh czer..

pecah air ketuban. if in 24 hours slow progress or bukaan masih lmbt or masa tggu 24 jam tu ttbe baby heartbeat drop tp bukaan masih slow, auto czer. so standby for both. yg penting dua2 selamat

sy mse 37 mggu induce belon.xbukak jugak.msok ubat.bukak pn 4 cm je.last doc pecahkan air ketuban.bru la rasa contraction kuat.xsmpi sejam dh rasa nk teran.

4t trước

Sy dlu pn stuck 3cm tp msa ni blm kna induce lg, sy kna tolak je msuk LR, dlm LR baru kna induce drip dua kali. Lpas 4jam bukaan dh 10cm

Pecah air ketuban nak kuat kan contractions dan bukaan …. Kalau xd bukaan jugak mmg trus czer