hanya perlu teman luahan

lelaki ni klu dh buat bini terasa hati dy takkan usha ambil hati bini dy dh 💔 Mungkin hati ni dah tak ada lagi nilai dimana dy

12 Các câu trả lời

sis tengah pregnant ke? semua orang tahu laki bila dah dapat kita dia dah tak macam awal awal dia nakkan kita. kadang saya pun hadap benda yg sama kalau saya biar makin sedih la saya, skrng kalau saya sedih saya merajuk semua saya bagi tahu suami, kadang saya merajuk saya sendiri suruh dia pujuk saya, walaupun disuruh tapi bila suami pujuk hati automatic akan lega sebab dorang pun kadang akan manja dengan kita bila nak pujuk tu, kat situ la tiba tiba kita akan communicate so luah jela apa yg patut. dari awak diam, dia diam lagi makan hati, itu je caranyaa tak semua benda kita boleh ikut flow kitaa. sabar ye sis 😘

mungkin dia pun tak tahu nak buat apa. kadang sebab dia tak faham apa yg dia buat yg kita terasa. suami saya pun kadang mcm tu. tapi bila kita bagitahu, dia dengar & cuba tak repeat dah apa dia buat. ada orang memang jenis macam tu. bukan tak sayang, tapi dia sendiri tak dibesarkan dengan surrounding yang ajar dia untuk memanjakan. jangan compare dengan influencers yang acah sweet kat socmed tu sis. banyak wayang je semua tu. semua couple ada sweet cara dia sendiri.

Mungkin tengok brapa lama dh kawen kot sis. Bg sy yg baru 2 tahun kawen ni, sy jarang terasa hati dgn suami. Klu nk gaduh, gaduh terus je 😅. Lebih kpd merajuk terus xnk ckp kalau dh marah. Tp slalunye suami akn pujuk. Cuma xde la kerap. Sepanjang 2 tahun ni bru 2-3 kali merajuk teruk yg kne pujuk. Sy rasa bila dh lama kawen mesti mcm tu jgk suami akn buat xtau. Biasanya sis terasa hati sbb apa?

ikut jugak, suami saya klau gaduh time penat sgt,, dia tido terus x layan. tp kdg2 saya nangis at dia tolak sikit2 badan die masa tidur bg hint suruh pujuk. then die pujuk nn peluk jek.. die mls nk besarkan bnde kecik....tp klau betul2 slh tu serious,besar confirm slh dia bkn sbb sye emosi... mmng die mintak maaf dgn cara dia layan saya,, "sorry" "saya mintak maaf" tu jek lmbt sikit nk sebut 🤣

8mo trước

selagi die jaga nafkah kita... x main pompuan lain... hari2 bngun pg gi keje cr rezeki... insyaallah awk bermakna utk dia..

ermmm, husband sy pun begitu juga. 😂 dah 2 bulan dia tak masuk tidur bilik bersama, kite tanya knp dia ckp kite pregnant, ckit2 komplen sakit sana sakit cni, die tak tak cmna nak reapond. tfok ciri2 laki kite againye nyer, myb cara dia sampaikan syg tu berbeza ckit. sy tak lalu sy cakap jer nak mnta syg gini gitu, dia bole paham n layan. ikut rentak.

skadar pandangan, lelaki memg mcm tu.. bkn suami sis je.. rata2 semua laki mcm tu.. Kdg dyorg rse bende tu remeh/x perlu jd isu pun.. Sye pun byk kali terasa hati.. Tp lme2 da kental dah.. asalkn dye jlnkn tggjawab yg baik, sye da bsyukur.. mgkin tu kkurangan dye sbgi suami (x reti nak pujuk istri).. hahaha

saya dah malas dah. penat. asyik fikir diri dia je. cakap pesan banyak kali tetap buat perkara sama. konon faham isteri, konon janji tak buat lagi tetap buat. alasan, lupa, bengap lembab lah. ingat tak penat ke, benda yang sama je berulang. benda yang common sense pun takboleh nak faham.

to be honest, kalau lelaki yg betul2 syg kan kite, dia akan usaha jaga hati kite, lagi2 kite tgh pregnant anak dia, dia buat2 bukan akan effect kt anak dia jgk nanti, tapi lelaki yg syg kan kite betul2 automatic akan syg kan anak dlm perut kite jgk, so dia akan jaga kite betul2

sy pernah merajuk, last² pujuk diri sdiri je laa .. penah tu siap tanya lg nape x pujuk bila kite merajuk , dia siap ckp nk bg ruang laa... nk je cepuk masa tu... pape pun jgn lyn perasaan tu sis, nnti stress... chill² je

8mo trước

insyaallah... doa yg baik2 utk tt & kite semua

orang laki kdg2 mmng ikut mood dia bila nk sweet ke pujuk. kdg2 maybe sbb dia mmng jiwa 'masculine' tgok tuu,i bg post emotional. dia reply gitu jek🌚

8mo trước

hehe.. sabar ye sis