Makan pedas dan masam .baru nk masuk 6 minggu.tkde effect pape ke kat baby.maaf ni first baby sy

Latest ni kuat sgt nak makan bende yg masam" dgn pedas.risau juga klu ada pape jdi dgn baby.

3 Các câu trả lời

yg saya Tau jgn mkn pedas yg mentah. ini jd kt kawan saya sendiri saya teman dia pegi check sbb gugur kandungan 5 bulan... kandungan awalnya elok je lepastu tibe2 dia turun drah bila scan nmpk janin or kantung nmpk mcm pecah2.. dpn saya sendiri doktor tnye 'Ade bnda yg kuat rasa mcm pedas ke jeruk ke yg awak mkn kerap' so dia mengaku mkn mangga cicah kicap potong2 cili padi tiap2 petang'. sampai skrg saya igt kisah dia tu..smpai saya sendiri tgh ngandung ni tkot tgk cili padi potong.. cili yg masak ni lain sikit tu pun berpada2 la nk mkn kan... tekak saya plak xpedas xboleh nak telan sgt.. jd sendiri beringat 🥰

Masam jangan makan masam yang artificial. Kalau buah masam2 manis gitu ok. Pedas alhamdulillah sy makan okay je. Dah 8 weeks. Sebab mengandung tak semua benda kita selera nak makan kan. Take care sis. Semoga yang baik2 aja untuk awk and baby. Nanti minggu ke 9 pergi checkup tau. Insya Allah boleh dengar degupan jantung baby. 😇😇😇

takda apa. hanya nutrisi makanan yg akan sampai ke baby