Makan pedas masam

Ok tak makan ni semasa hamil?

Makan pedas masam
19 Các câu trả lời

Mkn asam ok tpi mkn pedas tu berpada2. Sy msa kandungan msuk 13 weeks hari2 mkn pedas. Msuk 18 weeks sensara sbab tiap mlm sakit gestrik. Tpi xboleh mkn tanpa pedas sbab xda selera. Skrng sy kawal. Sehari sebiji lada. Syukur dah ok. Memang dasyat sakit gestrik msa prgnant. 😂

Kecur liur tengok 🤤🤤🤤 Boleh makan masam kalau tak de gastrik. Masa saya on 1st trimester, saya kena gastrik. Tu yg tak makan makanan masam. Utk pedas pula, boleh cuma berpada2. Jangan pedas sangat 😊 #TAPsupermoms #TAPactiveusers

Dulu saya masa preggy 15minggu mkn lemon cicah belacan sbb loya pastu mkn makanan yg pedas baru lalu mkn. Klu tk pedas akan muntah muntah. Paling Best samyang ramen 2x spicy.. Lps mkn hilang rasa loya. Skrg baby girl saya dah umur 15bln.

boleh je sis... y penting makan benda berat dulu sblom mkan masam.. bile sis teros makan masam tampa mkn benda berat sis boleh dapat gastrik..

alahai tibe2 tengok ni terliur plak terbayang masam nye tu hai 😖 🤤

kalau saya limau kasturi saya letak serbuk asam😋😋😋

kecurnya air liur tp time preggy mmg x brani nk mkn..

boleh sis..tapi jangan trlalu pedas sedang2 saja sis

aku pun mkn ni jg masa pregnant sedap:,-)😅😅

boleh sis ..sy MKN ni jgn asam boi😂😂