Makan Pedas

Hi mommy2 semua nk tnya adakah pemakanan kita akan mempengaruhi anak yg menyusu dgn kita? Contohnya mkn makanan pedas, masam etc

9 Các câu trả lời

Kalau bf,mungkin..depend atas baby..macam anak sy,xboleh sy makan pedas2,masam2 and caffein.dia jadi cirit.saya dulu berpantang bukanlah sebab orang tua2 suruh.tpi sy brpantang untuk anak.demi anak.kesian ble tgk dpt effect jgk..bukan melalui najis je,mungkin juga iritasi pada kulit.kita as mom,kne sentiasa alert dgn apa kita mkn if baby belum 6m.ble bby dh 6m,tgk apa dia mkn n apa kita mkn jgk..ble tgk ada perubahan pd ank,mommy kena cpt2 cri tau lah..jgn jdi mcm sorang mak tu.dimarahnye anak kecik tu sbb asik berak je.tapi dia x tgk apa dia mkn yg buat ank 3m tu jdi gitu (ank fully bf)..

Tak pasti la tu suratan atau kebetulan. Kalau mak sy larang makan something mst anak kena. Huu. Mcm haritu mnum air gas sikit je terus anak kembung. Pastu makan pedas dia pn jd x sedap perut meragam kentut2. Pstu mcm kesian kt baby tinggal la benda yg tak kena

5y trước

Oo mcm tu ye.. sy ni kaki mkn pedas tu risau jgk kalau efek baby. Nmpknya nk kena pantang dulu la ni.hehe

Betul..ade kaitan..pedas n masam buat bby cirit.perut meragam.makanan kita mkn angin baby nyusu nti kembung..tu btol..mmg ade kaitan

Haah, klu baby bf mmg effect...sbb tu mommy yg bf kene jaga mkn gak...huhu

Try dulu sikit2. Mcm sy, anak x de effect apa2 bila sy mkn mcm2

mcm sy sekarang dha tpksa pantang mkn sbb baby bf ..

Apa yg Kita makan selalu nya boleh affect jugak

Yes it will affect

Yaa mmg mpengaruhi