14 weeks

Last week pergi chckup kat KK, nurse ade check dia tak dapat dngar jantung baby, dia kata maybe kecik lg. So actually sgt risau bila dia ckp mcm tu, normally agak agknya weeks ke berapa boleh dgr? Planning mcm nk pergi chkup kat klnik biasa. To makesure the baby in good condition. Sebab risau sgt bila tak dengar dengupan jantung baby ?

9 Các câu trả lời

Pg cek d private.. Time sya week5 sya cek pg klinik biasa.. Dr ckp takda kntung pun.. Musykil jga sbb test 3x dah positive ja.. Lepastu risau sbb nak travel and to be sure that i pregnant atau tidak utk safety.. Sya pg cek kat private.. Last2 dia suru test lg.. Came out same result positive then dia scan and transvaginal utk dgr clear heartbeat baby... Alhamdulillah.. Baby lahir sihat.. a month sudah..😊

Sy week ke 18 nurse check perut baru dengar degupan jantung..lepas tuu terus scan untuk tgok condition baby..alhamdulillah..semua ok..jgn risau..mybe baby kecil lg

kakau sy g private terus...kalau g private kita jumpa pakar terus...bukan dgn nurse...lg pun mesin di klinik pakar kebanyakannya lebih canggih...

Jangan risau sis. Biasa klu cek KK mmg dorg cakap tak dengar,kecik semua. Bila cek luar,semua ok je. Baby sihat, jantung pun dengar je. :)

Saya 17w3d dah dengar jelas bunyi jantung baby. Selalu misi cakap around 19,20w gitu baru dengar jelas. Sis jangan risau ye.

maybe the baby is still small. if you're concern about it, just give it a try to private clinic. so you can reassure.

Sy dari 8minggu smp 15minggu scan kt kk majidee asyik ckp bby kecik je bila g swasta baru nmpk si comel ni mmbesar..

5y trước

Sy kdkangkartebrau

Ikut kk biasanya, standard 16w keatas bru boleh dgr jantung baby.kat tmpt sy 20w bru kena cek.