Duphaston untuk datangkan period atau pregnancy?

Last period sy 9/12/22 dan test upt -ve. So sy pergi scan dan doktor cuma cakap dinding rahim tebal dan beri duphuston utk trunkan period tapi dh habis sepapan masih belum period dan test upt masih -ve tetapi saya rasa meloya dan breast rasa lain. Takpasti lah sintom nk period atau pregnant. #bantusharing

Duphaston untuk datangkan period atau pregnancy?
9 Các câu trả lời

Duphaston ni bantu utk kuatkan rahim.. tebalkan dinding rahim.. so, if pregnant.. akan bantu kuatkan rahim dgn menebalkan dinding rahim.. tapi if tak pregnant & tak period2 tu sebab duphason buat awak tak period.. dan dinding rahim tebal disebabkan oleh hormon yg telah diransang oleh duphaston itu sendiri.. dan duphaston boleh menyebabkan kita akan rasa simptom2 mengandung yaa, seperti mual2 & so on.. so, mmg ada 2 kemungkinan; 1. Early pregnancy - Baby tak nampak lagi 2. Tak pregnant - Duphaston tebalkan dinding rahim menyebabkan tak period Tapi saya doakan, semoga early pregnancy.. 🤲🏻🤲🏻

duphaston ni klau awk pregnant akn bantu tambah hormon prosteregon,hormon ni penting jika pregnant. if tak pregnant,boleh bantu turunkan period tp tak semua org serasi. ada jenis lain lg yg boleh turunkan period.

Sy ituhari bleeding, memang doc bg duphaston utk kuatkan rahim. Klu dinding rahim tebal biasanya mmg pregnant kan. Nnt awk cuba buat UPT guna air kencing yg pertama diwaktu pagi, insyaAllah mudah2an ada rezeki

rasanya duphaston utk kuatkan rahim,sy ada kena bg time scan 4minggu tp x nmpk kantung,nmpk dot saja,7w dtg scan balik dh nmpk kantung dn heartbeat,try buat upt blik,amik urin awal pagi

rasanya duphaston untuk kuatkan rahim bagi yg pregnant sebab hari tu doktor suruh saya makan... cuba nanti sis buat lagi pregnant test beli dekat Watson atau farmasi

Doktor saya ckp duphaston ni bleh tolong kuatkan rahim klau pregnant if janin tu sihat...and bleh tolong gugurkan kandungan(period) klau janin tu x okay...

saya pun macamtu haritu , tapi doc takbagi ubat apa apa , alhamdulilah semalam check kandungan dah 2 bulan .

cuba check upt sekali lg awak. boleh jadi awak hamil.

try cek upt