Period tapi pregnant

Last Period 31/8-4/9 Upt 1st 31/8, saya buat sebab saya kena UTI, positif samar tapi lepastu saya period petangnya Upt 2nd 11/9 sebab saya masih bloated😅 Kalau saya pregnant saya bukan conceived this cycle, saya rasa conceive cycle lepas sebab hari subur bulan ni belum sampai lagi. Ada kemungkinan ke saya pregnant walaupon saya period? Btw, period saya cycle lepas pendek dari sepatutnya tapi warna darah dan aliran dia sama je mcm bulan lain, ada heavyflow juga.#firstbaby

Period tapi pregnant
12 Các câu trả lời

skrg masih ada blood ke ? macam pengalaman sy, sy period macam biasa normal 3-4hari biasanya..tapi period tu tak henti sampai lah nak masuk 2bulan..memula period tu darah banyak macam biasa..masuk hari ke 5 hingga nak masuk 2bulan tu darah keluar setitik dua macam tu..sy risau bagitahu mak mentua, mak mentua cakap "ke bunting pelanduk"..bunting pelanduk ni kita preggy tapi period..subuh tu terus cek upt terang sangat..esok tu terus pergi kk n di sahkan positif hamil..doc suruh datang lagi 2minggu..tak sempat tunggu seminggu ,darah keluar banyak penuh 1pad n sentiasa kena tukar pad..terus suami bawak ke emrgancy n kena warded sebab etopic pregnancy..masa tu kandungan dah nak masuk 9weeks..6hari duduk kat wad ,operation buang janin n tiub belah kiri..sy ttc 8tahun 😊

2y trước

Ya Allah berat ujian sis..semoga ada pelangi slepas hujan🥰

sy last period bulan 6. bukan period sikit2, jenis keluar darah beku berketul ketul saiz jelly sumi tu pun ada. tp bulan lepas, suami paksa buat upt sbb asik muntah je. entah cmne naik 2 line. tapi bila scan, baby dah 4 bulan. padahal klu ikut last period time tu, baby bru 9 minggu. tp scan 16w5d terus. elok je tgh main2 tali pusat. smpai skrg kdg sy terpikir darah apa yg kluar berketul tu masa bulan 6

Yang 11/9 tu samar tapi jelas. Apa kata sis gi klinik terus rujuk dr. Kalau mampu terus jumpa o&g. Tak pun sebelum tu nak lebih kepastian sis try guna upt jenama lain dulu kot takut upt ni rosak ke. Kalau naik double line lagi, better sis rujuk pada yang pakar. ☺️

2y trước

Period saya teratur sis, cuma cycle saya pendek 23 hari sahaja. Saya tak ada masalah period tak teratur

kalu sis was was sis boleh ke klinik buat ujian darah n ultrasound utk pegesahan. jika masih keluar priod mugkin dokter akn buat sesuatu kat sis or bg ubat kuat rahim sb de je yg priod tp pregnen sis. baik sis ke klinik utk rawatan .

2y trước

Okay baiklah terima kasih atas nasihatnya❤️

tidak ada istilah pregnant tapi period. tapi pregnant & bleeding baru betul. kalau sis rasa sis pregnant & bleeding better jumpa doktor tuk dapatkan rawatan

Maaf, tak tahu nak jawab macamana sbb tiada pengalaman. Mungkin ada pengguna TAPS lain yg berpengalaman / tahu boleh kongsikan bersama?

kalau naik double line tpi bleeding heavyflow better jumpa doc sis .. sy penah kena kes ni 2 thun lpas .. at last sy miscarriage 6w

Kalau darah pink2 atau brown kemungkinan darah implantasi sis,,bnyk cakap itu period tp bukan,,btw skrg ni msih bleeding ka???

2y trước

Dah tak bleeding sis. Darah mmg macam darah period, bukan setitik dua, saya 3 hari heavy flow

saya pernah pregnant tapi period macam biasa. rupanya saya pregnant 10 minggu tapi kena ectopic. buang tiub kanan czer pecah

2y trước

kena tunggu lagi pantau sampai brown spotting hilang. kadang dia tengah penempelan. lepas tu cek upt semula ya

klau nk lgi lebih thu jumpa doktor... doc akn pantau dan jika series reffer to doc pakar