Kongsii crita mom's

Last berhenti period 20haribulan8 sampai skrang belum dtang haid balik.. Seblum2 ni ade loya muntah n pning2 sy blum check lagi kalo skira nya sy pregnant hampir masuk 3bulan dah kn kemarin semasa sy berjalan bawah perut sy terasa geli.. Rasaa2 macam adee je menumpang 🥰 bkan tak yakin sbb sebelum ni pun perna sampai 3bulan lebih tk period last2 dtang haid.. Tapi kali ni memang lain sikit.. ..

10 Các câu trả lời

mungkin ada tu yang menumpang hihi. tak ada masalah tak nak check upt tapi make sure kalau dah lambat period tu, jaga badan tau. folic acid ambil. awal2 ni yang penting folic acid tu. kalau nak check upt maybe sempat lagi. tapi kalau negatif pun, sis pergi je jumpa doktor check up tau. dah lepas 3 bulan ni kadang memang upt tak positif dah walaupun rahim tu berpenghuni 😁

kena berani check upt. bila awak pregnant awak kena start consume asid folid. awak akan dpt jawapan. kalau dah smpi 3bulan lewat period should be bila scan awak dh boleh nampak janin dn nampak heartbeat baby klip2

Better check upt sis dan once double line terus je buat appointment buka buku pink, lagi2 anak first, x de pengalaman, so nanti awak akan banyak belajar dari nasihat nurse2 dan doktor.

Selama 3 bulan ni tak pernah cek upt ke sis? Cek la upt. Kalau betul pregnant, boleh berjaga2. Makan vitamin, makan makanan2 berkhasiat.

bole ye tggu smpai 3bulan..sy sehari lewat cepat2 nak cek tp -ve je.wlupun da rasa mcm2 rasa false pregncy😁

Tak salah pun kalau awak nak pergi check di klinik atau hospital 😊 it's better for you.

11mo trước

btol sbb da 3 bln da.. da bley nmpk janin insyaaAllah.. better awak peg check cpt for your own good..

Check je lah upt

nnti update sis

Dah check UPT?

try upt