37 minggu

Hi kwan2..nak minta pendapat korang..29 hb tu dktor scan berat bby msuk 3.7 kg..kmgkinan dktor ckap msa lahir nnti bby mgkin berat bby melebihi 4 kg..so,dktor sruh sya buat pilihan nak induce 38 minggu iaitu minggu depan atau ceaser 39 minggu nnti..jadi,nak tnya pndapat korang mcamana sebab sya blum ada pngalaman..first baby..☺☺

1 Trả lời

Saya rasa dua dua okay . Pilih je salah satu . Kalau induce , kalau ada bukaan insyaallah boleh bersalin normal . Kalau tak de tetap awak kena ceasr . Kalau awak tak de siapa boleh tolong jaga and urus baby , baik ambil yang 38 minggu tu , kalau ceasr awal awal nak dukung baby pun susah kalau tak silap saya lah sebab saya tak de pengalaman ceasr

5y trước

Tq ardillala atas perkongsian info☺☺