Serba salah

Kucing saya aktif sangat. Saya suka tengok dia aktif main lari² lompat. Tapi itu laa, bila tiba perangai dia, dia suka datang jilat² muka ni, gigit².. kadang² waktu kita baru duduk nak rehat. Datang laa.. saya pulak kekadang tu geram terus ambik dia campak tepi. Dia dtg lagi, campak lagi, dlm hati geram + kesian. Bila dia tido mcm ni, saya gosok laa, kesian. Dia nak manja tp xkene dgn mood kita. And ada juga saya jentik telinganya😌, orang kata nak ajar kucing supaya xnaik meja dan korek sampah, jentik teling.. saya buat laa, tp rse kejam😌.. kucing saya ni, pagi, tengahari dan malam duk dlm rumah. Tengah hari mcm sekarang, tido dlm aircond. Petang saya dtg husband bawa jalan².. masa dia kecik masih menyusu, maknya lari.. Saya doa moga² minta Allah jauhkan daripada terkenen ke ank dalam kandungan saya apa yg saya buat kat depa 2 ekor ni. Jentik², campak², dan marah mulut...

Serba salah
31 Các câu trả lời

Kucing sye pn kdang2 gurau dye kasar.. smpai gigit2.. tp part paling dye suke gigit ketiak.. sye xthu la knpe dye suka gigit ketiak.. Dr dlu smpai skrg xpernah berubah.. tp sejak sye pregnant sye bnyk tdo dgn dye.. mlm2 tu jrg la dye tdo skali.. tp Lau tngh Hari ptg mcm tu mmg hari2.. tdo plk bwh ketiak.. n msty dye nk kite peluk dye.. Lau xpeluk xtdo.. n dye yg kene ddk depan kipas..n satu lg dye suke gigit.. seluar dlm n bju dlm sye.. semua tu mmg dye suke..smpai terkoyak dye gigit.. nk ckp bau peluh xpn.. sbb bru basuh semua bau downy lg.. mcm ketiak pn sye bru lepas mndy.. lg kuat bau wangi.. lg kuat dye nk gigit.. nakal betul

4y trước

Aktifnya kucing awk. Sama la kucing sy pn sllu kejut suami bgun pagi dgn jilat ketiak suami suh tgk dia makan. Sbb suami la layan dia mkn, sy alahan bau mknn diorg tu.😂

Manjanya kucing awk. Kucing sy x de pulak manja mcm tu. sombong kucing sy ni. Kita pulak yg sllu hegeh2 nk dukung manja2 dgn dia. 😂 sbb sy syg sgt anak2 bulu sy ni. Tatang bak minyak yg penuh wlw nakal lagi sy geram tgok sbb comel 😂 sy rasa sejak bela kucing ni sy kurang emosi sedih2 ke, sy jdi happy je. And rasa murah rezeki sgt lpas ada 2 ekor kt rumah. Dlu before pregnant sy kutip diorg sbb sunyi dgn husbnd je kt uma. Harap lpas ada anak ni sy tetap syg kucing2 sy mcm anak sndri jgk. Kita tak tau doa siapa yg Allah makbulkn.. entah2 doa dri kucing2 kita..

4y trước

hehe comel je..

Kucing saya pun sama. Manja, mana ada kita mesti dia nak ada juga. Tidur pun dengan saya dekat katil.. Tapi bergurau kasar.. mesti nak gigit & kuku tajam.. sebab dia jenis tak berapa pandai simpan kuku. Family saya pun jenis akan jentik telinga dia (tujuan untuk mengajar bukan dera) bila dia panjat meja makan. Tapi bila makin besar, makin degil.. nak jentik telinga selalu tak sampai hati. So kami stanby je spray air kat meja. Kalau dia nak panjat, kita spray air je sikit nanti dia lari 🤣

4y trước

sama la gayanya🤭

Sejak saya pregnant kucing sya makin jauh dgn saya 🥺 dia makin rapat dgn husband pula. Dlu tido sebantal. Skrg dia thu saya ada bwk isi, dia ta mau dekat dgn saya. Im so jealous. 😭 tp kalau mai dtg prangai suka gigit wayar mmg kene gomol dgn sya hahah jentik telinga dia tu ada tp bila dia cuba makan cicak yg dia tangkap je la. Lps tu minta maaf n bgi stick kat dia. Dia pun okay la.

4y trước

Sama la kucing sy pn nk kat suami je. Tiap pagi siap naik atas suami kejut bgun. Dgn sy takde pulak. Sbb pregnant ni suami la yg layan diorg mknn. Sy alahan bau makanan diorg. Bau mst nk muntah😂

kt rmh sye stay skarang pun ade kucing tpi sye xmain ngn kucing sbb fobia zman kcik dlu..ma slalu pesan msa preggy klau blh jgn lngsng main ngn kucing..klau trkjut ngn kucing pun istighfar..kejut bby dlm prut je..kdang² suami ska sngt main ngn kcing tpi ma xbgi wlaupn kcing tu jinak

kucing tu kan binatang kesayangan nabi..inshAllah takde pape kita bela dia bagi mkn kat dia dia doakan kita tau..kadang2 tu ada jugak time geram kan tapi jgn lah plak smp mendera.biasa klu pecinta kucing ni dia gurau2 kasar jentik2 tu tandanya sayang😁

kalau kucing panjat meja.. sis tak sampai hati nk jentik.. sis tiup telinga dia kuat2 nanti dia lari tak jdi pjt .. hihi.. kucing dia lemas kalau kita tiup kuat kat telinga nanti dia lari.. hihi.. sy buat mcm tu.. hihi

4y trước

Bgus awk ni. 👍🏻

sama mcm ank kucing kt umh ni...jinak betul..tp sy ni geli..bg mkn boleh la..tp ank2 sy buat 2 ekor tu mcm baby..dukung belai cium...smp 5/6 Kali sehari bagi mkn...skrg ni bukan main gemuk lagi..😁🥰🤭

saya pula suami yang asyik marah marah pada kucing. saya selalu menangis bila tengok suami marah kucing, sebab risau kandungan dalam perut ni pun milik Allah juga, tak mahu jadi apa apa.w

4y trước

hihi inshaa Allah mntk jauh dri terkenen pd baby

samalah mcm kucing saya, nakal mcm ni lah. tpi bila dgn encik suami. manja giler, maklumlah. encik suami yang ambik dan jaga dye masa kecik kat umah bujang dyr ddk dulu