baby 2 bulan tgok vedio kat youtube

korng dah bagi tgok vedio kanak² kat youtube dah ke umur 2 bulan . sekadar pertanyaan ya . jgn kecam saya pula 🫣

10 Các câu trả lời

bg bby tgk flash card blck n white kepilkan/sepitkan dkt mainan toys gerak pusing2 tu nnti dia akn leka tgk kad...smbil dgr lagu yg ada dkt mainan tu ....nnti kang dia leka dia berborak la dgn mainan tu😂dptla maknya buat kje...dia ms kcik2 ni senang jgnya ckup ms bg susu dia tido la..sbb br umur 2 bulan .dah bsr sikit dah start melasak yg tu ye sush dh maknya nk buat kje nnti..sbbnya dh mula nak merangkak la..nk brgolek sana sini or duduk ke.. time tu tak blh nk tgglkn time buat kje..tkut kang tetb trhantuk ke...tersasar duduk ke kang terlentang jtuh nangis...atau apa shj blh brlaku kalau kita lepa atau leka siapkn kje ..mg dpmudahkan segalanya amiin

Tidak digalakkan sebab boleh menganggu perkembangan bayi. Kalau nak buat kerja rumah, boleh letak baby di baby swing atau letak dalam playpen. Make sure tiada benda berbahaya dkt baby. Kalau baby tertidur, pindah terus dlm baby cot.

ayat yang betul tak digalakkan. cuba bagi mainan sensory. yang dia boleh pegang2 tu. (cuba google sensory activity for 2month baby) nanti dia khayal main.

Saya terpaksa bagi.. sedaya upaya nak elakkan tapi tulah terpaksa juga bagi kalau tk, kerja rumah tk jalan.

blum.. baby sye 4 bln, sye psg tv letak dye kt swing chair, letak mainan kt dye... sye lari peg msk..

tak perlu awak. masih awal lagi tu. jangan biasakan. banyakkan membaca tentang perkara ni.

No screen time below 2 year, cari mainan yg sesuai utk umur ank.

sy tak bagi