Perlu ke hospital kan

Hi korg , klau nak pegi hospital kan , untuk cek kandungan kita kena pegi bahagian mana yeaa , bahagian emergency kee , or trus bhagian bersalin tu? sbab buku pink blum bukak lagi , and risau dorg bebel or tk layan , tadi mase buang air kencing adee keluar sekali dgn spotting coklat , dkat pad pun adee , hm sblum ni tk pernah jadi pun bila kencing keluar sekali , biasa akan ade dkat pad jaa , dah pergi klinik scan and doc ckp normal , tpi dia mcm berlarutan pulakk , and tadi rasa mcm paling truk kot time buang air kencing pun dia keluar jugak , btw tngh tunggu klinik call utk buka buku pink pun #bantusharing #pleasehelp

10 Các câu trả lời

Saya pernah masa pregnant kencing berdarah. Doctor kata kencing kotor / UTI. Doctor ada bagi antibiotics untuk makan. Kalau awak kencing berdarah and ada spotting, tapi tak bukak buku pink lagi, pergi bahagian emergency. Tapi pelik jugak klinik kata takde apa. Sebab saya masa kencing bleeding tu dia scan siap bagi antibiotics dengan ubat kuat rahim sekali.

5mo trước

ye x jadi.. kena operate buang

pglmn sy ank first,sy pegi emergency bgthu ap mslh sy sbb spotting coklat.lpastu dduk kt zon kuning tnggu utk scan.wktu scan kt emergency x nmpk.terus mereka call PAC utk scan dgn pakar kne skali muncung itik tu utk tngok knp boleh spotting.time tu sy pun blum bukak buku pink lg.moga baik2 aje kandungan awk ❤️

5mo trước

sama la time tu sy diam je,dorg ckp ssama dorg je dlm medical term x fhm la kita 🤣.mreka syak jgk sy luar rahim tp sy relax tenang x nmpk sakit.so sy research jela mkin sbb proses pnempelan.mse tu kdungan sy pun bru lg kcik sgt kantung nye.pakar bagi lg 2mnggu mcm tu utk scan blik. alhamdulillah lpas 2mnggu tu bru nmpk janin dan heartbeat dia.skrng ank 3thun lbih dah.

kalau boleh sis pergi PAC terus haritu sy pergi emergency diorang buat lambat sy bagitau dkt nurse situ cakap sy dah taktahan sakit sangat takboleh duduk dah darah makin banyak baru diorang kalut hantar pergi PAC

Kalau hospital area saya, selagi awak tak bukak buku, and pregnancy bawah 12w, pergi emergency. Second trimester baru pergi PAC

pi bahagian emegency sis , saya haritu terus pi PAC dengan husband tak memasal kena patah balik pi emergency 🥲

5mo trước

dah pergi emergency , dorg suruh pegi PAC , pegi PAC dorg suruh pegi emergency pulakk , dah berpusing² , sabar jaa lah tadi 😅

pergi bahagian emergncy sis..ckp sis mngndung & xbkk buku pink lg..tp ada keluar spotting coklat

better terus ke emergency pesakit luar... Nanti inform semasa pendaftaran...

pergi emergency terus sis x perlu ke pac nnti kena transfer emergency juga.

Terus gi bahagian emergency sis

5mo trước

okayy awakk , tq

bahagian emergency sis..

5mo trước

ni 2nd pregnancy sis , kena seluk tu bnyk kali dah 😅 muncung itik tu tk penah lagi , tpi mmg kena lah nanti ni