buka buku pink

korang yang baru buka buku pink,apa sayarat die ye skrg? kena buat appointment dulu ke tak. mesej dekat nurse kelmarin hari ni tak berbalas lagi. ikutkan delay period dah seminggu. takut g lewat2 kang die marah pulak.

13 Các câu trả lời

Lewat period, kalau pergi kk and test UPT positive, nurse takkan terus buka buku utk awak. Diorang akan suruh dtg balik week10-12 macam tu. Sebab sebelum 10 weeks tu ada possibility pregnancy tak jadi and gugur. So diorang akan save time dari bukak buku awal2. For now, awak buat UPT, dah confirm pregnant, pi la check kat swasta dulu. 6-7week nmpak kantung. 8-9weeks nampak janin. Dah confime pregnancy menjadi baru call kk utk bukak bku pink Biasanya nurse marah tu sbb awak dah konpem pregnant pastu dah lebih 10-12week baru nak call buat appointment. Tu memang la. Tapi nurse ni tgk jugak. Lain kk lain perangai nurse tu. Takyah takut, bukan nurse ni makan org pun. Pi confirmkan pregnancy pastu do the next step. Dah konfem pregnant, beli folic acid dekat pharmacy dan call kk, set appointment pastu jumpa dr

10mo trước

betul..sama lah saya check up di KK Ampang. Cek kat swasta, bawak je scan baby tu nanti terus bukak buku dan lain² prosedur kehamilan

lewat period, awak dah test UPT ke? kalau confirm pregnant, boleh pergi scan dulu. tapi awal2 ni tak digalakkan utk scan. sebab takut awak panik. bila doctor inform awak xnmpk pape lagi. kalau nak scan nampak kantung boleh scan masa usia kehamilan awak 6@7w. nak nampak baby & heartbeat klip2 boleh scan masa usia kehamilan awak 8@9w dan keatas. selalu nya kalau awak pergi kk awal2 ni nurse tak terus buka buku pink lagi. nurse akan buat ujian air kencing dahulu. nnt baru bg date appointment semula dkt awak utk dtg buka buku

10mo trước

sy mmg x scan swasta. lgpon ni ank kedua,sbb g kk pon die akan scan jugak 😅 period sy teratur ni dh upt positif so sy tnye dlu kwn2 dlm ni ☺️ btw tq info 🥰

macam saya -cek upt dlu di rmh, bila dah positive baru -pi kk atau kd -nurse bagi no tel, nanti nurse wasap tarikh appointment -tarikh appointment 8 minggu bersamaan 2 bulan kandungan cadangan saya awak cek upt dlu, pastu pergi kk atau kd trus bgtau awak mngdung dan buat appointment serta minta ACID FOLIK ni penting. saya tak dapat acid folik. wasap nurse senyap je smpai ke sudah. so kalau awak trlupa mntk ke apa trus call atau g kk tkyh wasap2. nurse ni smua busy diorg tnk layan sgt wsp.

saye bukak buku pink 12 minggu diorang xmarah PON...saye call KK xdpt Sye teros g klinik Mase tu saya 11 minggu..diorang suruh buat temujanji online ,untuk buat temujanji tu, diorang suruh scan QR code ...tapi Sye dok Johor...kalau negeri lain xtau lah ada kne scan QR code jugak ke x...lepas tu nurse yg jge kawsan tempat kite akan tanye maklumat kite..pastu Bagi tarikh untuk buku pink...Sye buku pink Mase Sye 12 minggu.

10mo trước

ok tq sis , sbb ank sulung branak tahun 2020 mase tu dgr org ckp paling lwt 8week. mgkin skrg praturan bru g 12weeks pon xpe ,btw tq atas info😅

Awak cek upt dulu. Then kalau double line awak snap gmbr upt tu. if ada rezeki pergi scan dkt swasta bila dah 6/7w. Bila dah comfirm pregnant baru call/walkin ke kk. Sy haritu mcm tu la.Time 8w pergi walkin kk tunjuk bukti pregnant. Then nurse bg tarikh buka buku 9w sbb ada risiko previous pregnancy

Cam sy, sy delay period 3 hari. pastu check double line. terus wasap nurse klinik desa n tnye. pastu dia terus bg date 15/12 nnt dtg utk buka buku pink. x silap sy time tu In Syaa Allah usia janin daa 10 weeks. Yg pntg jgn lebih dr 12 weeks.

awal lg tu sis nk buat buku pink.. slalu nye ble da scan kt swasta, nmpk heartbeat baby bru call kk utk buat appoinment.. nurse akan tnye tarikh lmp & bg tarikh utk bkak buku.. mcm sye ble 8 weeks call kk, dyorg bg tarikh ble da 12 weeks ..

10mo trước

mgkin ikut kk.. kt tmpt sye klu nk bkak buku pink, nurse request nk gmbr scan klinik swasta dlu.. bru dyorg bkak buku..

Double confrim kn kt swasta , call kk ckp saya nk buka buku pink boleh , dan dia akan tya brpa mnggu ? Berpandu pada nurse cm saya 8 mnggu da buka sbb ad kes keguguran 2 kli

sya 6 minggu pergi check dkt swasta, lepastu daftar KK buku pink 12 minggu. Saya call booking appointment nanti nurse bagi tarikh dan masa.

Buka buku pink bbefore 12 weeks …lebih 12 weeks bru kene marah… pergi kk dkt area rmh awk utk amik appointment buka buku pink dgn nurse

10mo trước

tq awk 🥰