bby 6 hari

korang ni pe ye,adakah ruam atau alahan ke pe risau MCM mna nk hlgkn guna syampu dgn bedak JD MCM ni plk..

bby 6 hari
8 Các câu trả lời

Allahu newborn jgn dikasi pakai apa2 dia xperlu pun. Bedak ke lotion ke syampoo ke sabun ke. Kulit dia sensitive tu. Bwk jumpa doc takut jd kering nnt sakit dia 😥

newborn tak perlu pakaikan sebarang pencuci or pewangi pun. kulit dorang dah memang lembut,bersih &wangi. kulit baby sensitive jadi stop segala sabun,losyen,pewangi

Syampu apa awk Gn ni .. refer doc cpt sian kulit ank 😓masa kat hospital mmg misi x bg tahu ke newborn jgn dimndikn ngn sabun ke apa hnya lap ngn air suam ..

1y trước

Cb stop semua dlu tgk reda x .. baby saya 5 hari nk sbln dh sy cb pkaikn cetaphil baby yg celendula tu .. ruam sikit2 alhamdulillah hilang

kesiannyaaa baby.. kenapa la pakai bedak tu dekat muka.. mesti merenyam gatal kulit baby tu.. dah jumpa doc ke belum ni sis? semoga baby cepat sembuh

sbnrnya nb xboleh pkai apa2 produk (syampu, bedak etc). sbb kulit mereka sgt sensitif. better bawa ke klinik, rujuk dktr.

Sorry sis nak tegur sikit. Baby nb sebenarnya tak boleh boh lotion atau bedak pd kulit lg. tggu dah lasak baru pakaikan.

ap fungsi bedak utk pakaikan kat Nb ??? rsnya x perlu pn sis syampoo pn sma, just cuci ngam air suam je laa

alah kesian bby. dh bawa jumpa doktor ke