Baby newborn kerap terkejut

Hi korang nak tnya, saya first time mom so tk tau tntng baby, kalau baby kerap terkejut betul ke boleh kene sawan, kekerapan terkejut tu boleh dikatakan sangat la kerap, bila dibedung menangis smpai merah2 muka mengamuk tk brenti, betul ke boleh kene sawan kalau kerap terkejut ni?

4 Các câu trả lời

Newborn bby kecik2 ni mudah trrkjut dia mcm gayat gitu. Bedung penuh je supaya pergerakan dia akan stay mcm tu je kalau trkjut pun. At least kurang sikit la dia nk trjaga. Bby sy mcm tu. Ligat2 juga merah muka. Sy pujuk2 sikit , bg susu diam la dia.

Tak betul. Terms yang sebenar bukan 'kerap terkejut' tapi MORO REFLEX. Boleh search more on MORO REFLEX. Cuba check balik cara bedung tu. Mungkin ada tersalah step. Follow FB/IG 'Baby Language' untuk local. For western side 'Taking Cara Babies'.

baby first saya mudah terkejut jugak walaupun bunyi slow saja. mak mentua suruh bagi dia tido meniarap. kepala menghadap sisi. alhamdulillah okay. cuma kena kerap tengok. sebab takut dia kalih muka tu tertutup hidung dia nanti.

Bedung kaki je sis tgn lepaskan. Boleh jd jgj sbb dia ligat nangis tahap merah2 muka. Bahaya tu. So bedung jgn masukkan tgn cuba kelarkan tgn & bedung area dada sampai bwh je.

2mo trước

Sian nya dia. Dia tidur area yg terbuka / bising ke?