Baby tak berak

Korang ada pengalaman tak baby tk berak 3 hari. Baby saya full bf. Nurse haritu ada ckp kalau seminggu tk berak pun tkpa kalau bf. Tp saya risau la jugak. Tp baby saya kentut dan kencing bym

9 Các câu trả lời

betul cakap nurse awak. kalau tanya doctor pon, doctor akan ckp normal awak utk baby yg fully breastfeeding. max baby boleh tak berak 14hari. lebih pada 14hari baru dikira tak normal. selagi baby aktif, tak meragam, kentut kencing banyak mean baby awak okay. setiap kali lepas mndi boleh buat urutan cycling, urutan iloveu

ank sy fully bf , dulu dia 2bln penah 2mggu xberak 😅 bwk pegi klinik , doc ckp xde ape kalau baby fully bf , selagi xkembung n xmeragam , rajin2 urut perut , urut tapak kaki , buat senaman basikal kat baby ,

bayi kentut banyak, minum susu badan dan campur, lepas minum susu dah sedawakan tp tiba2 jeluak. ada keluar ikut mulut dan kadang2 hidung. sy first mom. bimbang sgt2.

10mo trước

boleh jadi overfeeding. baby minum melebihi demand dia

Betul kata nurse. Baby yang fully BF, normal untuk mereka tidak berak sehingga 14 hari (2 minggu). Jika hari ke 15 masih belum berak, kena bawa jumpa doktor.

normal selagi tak meragam. anak sy pun bf jg. jrg berak. paling lama 2 minggu.

Yes normal utk bf babies. Anak sy tak poop for 11 days 😅

Thank you semua org 🫶🏼

Bf mmg up to 14days

Normal