Isteri Period Lewat

Hi komuniti, Nak tanya sikit. Kami pasangan baru berkawin Aug lepas. Tapi period isteri saya masih belum dtg yg klu jangkaan dtg pada hujung Aug. Menggandung? Atau perlu saya bawa ke hospital sakit puan utk kemungkinan sakit lain? Mohon nasihat...

8 Các câu trả lời

Belikan pregnancy test.. kalau nak tepat beli clear blue digital.harga rm40+ ada kat watson..ada juga yang rm5.apapun..congratz on ur marriage and possibility of having a baby

Isteri cik mungkin sedang mengalami perubahan hormon , tak perlu ke hospital lg . Sabar ya cik . Normal ja bg wanita yg baru lepas kahwin .

5y trước

Jadi berapa lama kena saya tunggu. Sebab concern ni... Dedua pun tgh risau.

Isteri encik period regular ke tak ? Tunggu sampai hujung bulan ni . Kalau tak ada gak , pergi check Dr .

5y trước

Camtu macam saya cakap tadi , tunggu sampai hujung bulan ni dan checkup Dr . Sebab kalau pergi check skarang pun nanti Dr suruh datang balik lepas 2 minggu nak check urine/upt . Saya pernah kena tu bagitahu camni .

Normal kot sebab saya pun lepas kahwin lewat period 2 bulan

Beli upt kat 7e. Test upt dulu, mana tau bunting pelamin

Cek upt klau -ve bleh g klinik utk scan..

Lebih baik check dengan Doctor

boleh try urine pregnancy test dulu, beli di farmasi. Kalau positif pergi ke klinik untuk confirm 😊