nak tanya

Knpa sakit bahagian pinggang ke bontot belah kiri..nak jalan susah nk tdo pn susah

6 Các câu trả lời

bila pregnant setiap org rasa tak sama. Yang pasti bila bebanan Makin bertambah, disebabkan perut yg membesar maka ruas tulang belakang Kita akan terhimpit. jadi timbulah macam2 sakit terutamanya di bahagian pinggang, melarat ke punggung sebab ia bahagian yg berhampiran dan seterusnya boleh effect ke kaki, sbb bila saraf di pinggang terhimpit kemudian saraf itu juga yang mengalir ke bahagian kaki kita. Ia boleh jadi sementara atau boleh juga terbawa hingga lepas bersalin kalau struktur tulang Kita masih tak betul. Cuba lah cari dan guna Ceragem, Peranti Perubatan yg membantu kita utk menjaga dan membetulkan struktur tulang belakang Kita. Boleh search YouTube @ FB Ceragem Malaysia 😊

sama dgn saya sis. . kadang2 rasa ngilu sngatt kat bahagian pinggang ke ponggong. .

3y trước

d tmbah lagi skit ulu hati lepas mkn

Rasanya sebab tulang pinggul kita meregang sebab baby membesar

Saya tak pasti, klu tidor kadang2 tak selesa

Mcm tu lah sis.. Saya pun sama sampai deliver

4y trước

Sebelah kiri.. Bahagian bontot

same lh saya bahagian kanan