Bayi 5 bulan nangis ?

Knapa Yaa baby asyik nngis sejak masuk 5 bulan nii ,,, bagi susu nngis , tido nngis , lps tuu tutup lmpu nngis ,,, lps tu dri ptng tdi smpai mlm x tido lngsung ... Tgh mlm bru tido knapa Yaa ... Sya pon tak Tau lahh ... Tiba2 dkt sya okey lps tuu nngis teruk mcm kna Dera ... Lps tu dkt sapa pon Xnk pi asyik nngis je.. Ada tak pnglaman ibu2 baby tiba2 nngis ni tak kena tu tak kena ? #firstmom #bantujawab

4 Các câu trả lời

anak saya yang baru masuk 3 bulan pun macam tu. Before this boleh tidur sendiri (tanpa tepuk², tanpa mengempeng) tapi sekarang nak bertepuk & mengempeng. Sampai ngan saya sekali pun tertido 😂. Layankan aje laa, kadang anak ni nak bermanja. Tambah² bila dah kenal ibu dia. Kalau takde kat sebelah tu pandai je cari siap panggil² pakej nangis. Ehh kita datang elok² je senyum merenyih. Geram tapi bila tengok dia senyum tu tak jadi nak emo. Nasib baik baru anak sorang, kalau dah 2 3 tu boleh jadi singa juga rasanya 😂

Anak saya plk waktu tido dia beralih ada hari tak tido siang beberapa hari. Malam pon tido lewat dri kebiasaan saya biasa pukul 9 - 9.30 dah tidur. Tapi kebelakangan ni dekat pukul 11 baru tido. Buai kadang2 nak, kadang2 taknak. Orang kata normal, layankn jela dulu tpi kadang2 jadi mental nak hilang sabar pon ada 😭😭😭😭😭 tapi tiap kali masuk bulan baru memang buat perangai sikit 🤒dekat seminggu mcm tu.

bb beralih bulan..mmg kadang berubah n ada y x kena.insaAllah ada kejap ambik masa n ada lama sikit.klau sy la mmg get ready sokmo la klau ank nk beralih bln.ada je peel dia

baby dlm fasa mental leap.fussy phase smpai sbulann tau.bnykkan sbar ye