Rokok !!!! 😭😭

Kesian anak dalam kandungan saya. Ayahnya tak merokok tapi terpaksa hidu bau rokok 2nd dari officemate ibu nya ☹️ Tak reti nak tegur. Takut kecik hati pulak. Dah lah satu office. Hmm

10 Các câu trả lời

Suami sy pom perokok tegar tp alhamdullillah dia merokok luar rumah n jauh dr sy.. Kalo merokok dlm toilet, makesure lepas guna bukak pintu dapur n pintu toilet bg udara masuk ilang kan bau.. Lepas merokok kena gosok gigi xpom ilangkan la bau dr mulut, mcm tu juga kalo g mkn kat kedai2, dia akan elakkan merokok depan budak2 n perempuan, so kalo ade yg merokok dekat2 sy tu, mmg sy tutup idong la, diorg pom kena pham, suami sy pom merokok jauh dr sy, xkn diorg nk merokok depan sy, kalo xphm juga, kami beredar je dr tmpt tu sbb diorg mmg jenis xde common sense.

blh je tegur wak.. kebaikkan utk diri n bb jgk..org merokok ni klu x tego mmg xkan reti..just bagitau rokok jauh sikit kt luar o kt mne2 tmpt sbb awak xleh bau asap tu..ckp elok2 xde masalah.sbb sy mmg anti bau asap rokok..kt mne je sy pergi klau tb2 Ade y merokok..sy bg isyarat tangan klau x reti bahasa jgk sy akan bnyi.. bdk2 ramai ni bau asap rokok..outo dieorg lari.kite sebenarnye ada hak nk menegur selagi mnde tu blh mendatangkan kemudaratan pd diri dn kuarga kite

Fhm, x mudah nk tegur org tambah lg lelaki klu muka garang saya pun tk berani 😂 dia merokok dlm office ke? Klu bukan/kt luar, cuba jgn duduk dkt dia. Klu dia dtg, bwk keluar rokok, awak begerak je dari situ. Selagi kita yg boleh elak, kita elak. Klu xboleh elak, awak buat2 tutup hidung guna tgn ke, kain ke. Tunjuk x selesa supaya dia yg sebesalah nk merokok.

kalau bab asap rokok ni Sy fhm sgt mcmna rasa x selesa tu. sy yg tak hamil pun terus pening kalau hidu asap rokok ni sebab Sy memang elegik asap rokok. mungkin disebabkan background keluarga sy xde yg merokok.. ni kan pula yg tgh preggy. cian baby kat dlm.. kalau sy kan sis, sy lari jauh² dari c perokok. kalau x boleh nak lari, sy tekup hidung je depan²😂

tak payah takut dia kecik hati. lebih patut risau kesihatan awak dan baby. tempat saya, bos pun kadang² hisap rokok. kami tegur je. kadang saya saja tutup hidung depan² dia . biar dia faham kita TAK SUKA bau rokok. suami saya tak merokok. dan saya tak membesar dlm keluarga merokok.. jadi saya cukup tak suka bau rokok

mula2 skli mmg dorg tau awk prgnt ke?klau tau mgkn awk bole bg hint mcm ttp hdg ke atau pki mask sentiasa..buat hint supaya dorg sedar..kdg2 nk tgur cara mcm tu ssh kita bg hint mcm tu je la..haha..klau x jalan jgk klau sy la akn buat muka..😂

Better tegur je utk kebaikan baby, bau asap rokok tak elok utk tumbesaran baby, tegur dgn cara baik je sis, kalau takmau dngar juga bagitahu dkt ketua bhagian, jgn dok bau asap rokok tu, sy bau kejap pn dh x blh thn rasa cm sesak nafas

kalau aku depan2 aku sound. siap spray dengan spray dettol tu. pedulik la. nak merokok sila keluar. kau ingat ni rumah kau semua orang nak bau asap rokok kau. aku sound je macam tu.

Suami sya pun prokok tegar...selalu sya pkai mask klu suami meroko dlm kereta ..klu dlm rmh sya bgtau suami meroko d tmpt pngudaraan y luas..

1y trước

kesiannya sis kalau sampai dlm kereta pun merokok. dia taktau ke particle asap rokok tu berapa lama boleh melekat kat fabrik / baju? kita yg pasive smoker ni lg bahaya tau dr dia yg active smoker. hmmm

saya kat office garang gila. sound terus mana yang menghisap tu. suruh respect sikit orang mengandung. ee pantang betul perokok takde common sense ni