???

Kerang ni elok ke tak elok sebenarnya untuk ibu hamil ?

???
15 Các câu trả lời
Chuyên gia

Salam sejahtera puan, untuk makluman anda kerang merupakan salah satu makanan disarankan pengambilannya ketika kehamilan kerana merupakan sumber protein dan zat besi yang baik. Namun begitu, jangan ambil makanan ini sekiranya anda mengalami alahan terhadapnya. Selain itu, walaupun ianya baik dan berkhasiat, hadkan pengambilannya dan pastikan ia dimasak dengan sempurna sebelum dimakan. Anda boleh layari www.DoctorOnCall.com.my untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang sebarang masalah kesihatan atau bercakap dengan doktor bertauliah secara atas talian. Terima kasih.

5y trước

Thanks doktor :)

Kerang nii lha org kta utk tambah dlu sebelom preggy.. Skrang mkan kerang okay ja.. Tk ad ap2 masalah pon.. Hanya ikot ja ap yg disarankn kt sini.. Tpi klau ad alahan baik tk pyah.. Setengah org tk sama petua dan tk sama badan.. Sbb tu bila kita jd dgaq rmai pendapat org.. Baik sndiri cuba dlu skali.. Klau ad effect dia.. Tolak siap2.. Sekurang2 kita sndiri tau bdan kita mcm mna

5y trước

Thank you :)

org kata ta boleh makan sebab jenis jenis mcm ni ada apa namanya lupa pulak laa binatang halus apa entah ada dalam tu 🙈 boleh ganggu kehamilan kata org

5y trước

Ooo baru tahu. Btw thank you :)

😅😅 taktau nak cakap la tu. Jangan makan kerang yg separuh masak cth kerang bakar. Masak betul2 kerang tu.

Elok. Mcm sy hb rendah nurse nasihat klau boleh ambil kerang utk naikkan hb

Kalau masak elok la.. Kalau tak masak tu yg tak elok.. 😊

5y trước

Thank you! :)

Elk sgt.. Especially utk mommy yg ada masalah hb low

Kalo kerang tu dimasak elok bole je kite mkn.

Elok kalau cara masak dia betul. ☺️