Klu keputihan ade pd usia kandungan 32 weeks xpe ke

Keputihan pada usia kehamilan 32 weeks#bantusharing

13 Các câu trả lời

Pengalaman sy plak, keputihan x byk pn. Normal mcm x preggy. Tp sb sy turun darah skit je msa tu kebetulan naik motor termasuk lubang, so pegi la hospital sb risau kt kandungan. Lepas cek doc sahkn sy +ve gbs. Pdhal keputihan x kuat pn, normal. Lain2 org lain2 symptom kan. So better awk pegi cek. Klu xde xpe tp klu ada senang doc nk pantau baby bila bsalin nt. Bhya gbs klu x drawat. Blh mudaratkan baby slps bsalin nt. Lps bsalin bby sy kena on antibiotik smggu kt nicu, seksanya tggu baby bila dpt balik rmh. Smggu bpntang xde baby. Tp lebih baik cmtu aslkn ank kita btl2 dh sht😃

jumpa dgn doktor dulu risau ade jangkitan kuman dan leps tu nak Hilangkn keputihan boleh amal kn makn yougert (original no add sugar) boleh mkn dgn buah nak bagi ade manis2 @ isi susu pekat mnis sudu kecik ikot kuantiti yougert , bagi rasa manis sikit2 je... sy da try .. mmg jadi..alhmdulillah...

3y trước

2@3 kali mkn je... dah takde keputihan tu @ da normal sy stop .. kalau keputihan nak start ade , sy mkn balik.. mmg sy ready yougert original tu dlm peti...

bgthu nurse..cek kt doktor..samaada ada gbs or x...lebih baik thu ada gbs ke x..bahaya gbs ni ke baby kalau bsalin normal..awal2 dpt detect,doktor akan bg antibiotik masa bsalin nnti...jika keputihan gatal dan bbau,mmg wajib la p cek ye..

kputihan tu normal bila mngndung...yg xnormal bila kputihan tu jd wrna kehijauan or grey...berbau dn gatal2...klu ad cmni, bykkn mnum air ksong dn kurgkn mnis...klu dh try, still ad jgk prgilah bgtau Dr...

sy mase keputihan g amik sample.... last2 dr ckp kuman die danger....so masok wad 7 hari on antibiotik...then lepas tu dr ckp kuman tu dah xde..n dorang sahkan ade gbs pulak lepas tu....

3y trước

sy masuk wad sbb kuman esbl..lepas dah on ontibiotik tu dr sahkan gbs... dr just pesan sblom bersalin bgtau dr yg ade gbs...

boleh jadi normal & tidak Normal. so better tanya pada yg pakar, jgn dengar pengalaman org semata-mata sbab setiap org tak sama..

byk ke? klu sikit2 tpi kerap tu normal..klu byk, gatal2 or ade hijau2 kena inform kat nurse or doc.. takut ade kuman..

4y trước

hehe..normal la tu..pape kemusykilan, inform jek nurse..

Takpa normal tu i pun sama masa pregnant keputihan banyak . Pergi hosp nanti hosp bagi ubat keputihan

sama dengan sy.. nanti nak waktu tca sy nak bgtau nurse.. risau jugak klau gbs +ve

normal je .. tak normal bila kputihan sgt brbau dn brwarna khijauan