Angin selepas makan

kenapa yea lepas makan, angin banyak kat perut sampai sesak nafas dan pedih ulu hati. Takde pun makan pedas atau berminyak. Skrg pregnant masuk 3 bulan. Macam mana yea nak atasi?

2 Các câu trả lời

Sis mkn dlm jumlah bnyk ke? Bila baby mkin besar..dalam kita akan trhimpit so sbb tu sllu bnyk angin n sakit hulu hati..kalau mkn..mkn sikit2 tapi biar berkali dlm tempoh selang bbrpa jam

5y trước

Sama2

Kena mkn dgn kerap & dlm kuantiti yg sikit yer mommy. Sblm mkn pastikan mnum air panas atau air suam dlu utk elakkan gastrik. Mkn kena ontime spya perut x masuk angin.

5y trước

Baiklah. Terima kasih yea.