gatal di bawah payudara

kenapa ye naik ruam dan gatal di bawah payudara. saya tukar bra saya mandi saya srub . tapi yang buat saya perasan sebab panas . bra saya panas dan saya berpeluh

7 Các câu trả lời

Saya dulu pakai losyen allano yg amway punya tu. elok kering dan takde parut. waktu mengandung dulu mmg panas tahap takleh bawak bincang. sampai naik pitam. sy suka letak nra dlm peti ais. bubuh dlm ziplock bag. simpan dlm peti ais. lepas mandi pakai losyen n pakai bra mcm biasa. it works for me. cuba lah mana tau okay

Saya pun ada naik ruam, gatal merah2 sekeliling areola. Memang sebab panas & banyak berpeluh. Saya try pakai Cetaphil nappy cream baby, the next day kurang dah ruam & gatal.

Pakai maternity bra sis. Mungkin bra dah ketat, dan menyebabkan berpeluh. Berpeluh bleh buat naik ruam gatal2 tambah2 lagi masa mengandung ni.

Sy pulak ruam panas dkat lipatan. Lengan, peha sume kena 😭. Pakai fucicort mcm dh kurang sikit

12mo trước

sma la 1 bdn da buruk

sy gatal kat area nipple. bila gatal sgt, sy check Ada Susu keluar sikit2. susu cair

Itu ruam panas sis. Tukar pakai bra yang selesa. Maternity bra recommended 👍

pakai bra yg selesa