Susu kurang

Kenapa ye anak kerap direct feeding tapi susu mcm sikit bila pam..

9 Các câu trả lời

sebab suction df dengan pam tak sama. it's okay even dapat sikit pun. as long berat baby naik, tumbesaran baby normal, dia dapat cukup susu tu. if nak pam, untuk improvement boleh rutinkan setiap hari pam 2 kali between 12am-6am sebab waktu ni production susu lebih banyak. start dengan mode massage, bila susu mula keluar laju, tukar mode suction. bila start perlahan, tukar mode massage semula. ❤️

umur baby berapa bulan? biasanya kalau bawah 3 bulan susu mmg kurang kalau di pam. kalau nak susu banyak, kena rajin pam selang 2 jam. Google cara pam untuk hasilkan banyak susu.. kalau pam susu lepas menyusu pun mmg akan dapat sikit juga..

Kne rajin pam sis,, baru2 mmg sikit,, lama2 nti jd byk,, sblm pam tu sis boleh urut2 keliling breast dlm seminit ke kurg dr tu,,utk beri rangsangan n pecahkan biji2 susu tu,, kalau islam sis boleh selawat skali.

After direct feeding, dia tido tak? If kerap kekadang dia tak ckup. That’s why masa pam sikit je

2y trước

After feeding tu dia tidur. Kadang2 bila dia terjaga tu dia sendawa.

Saya baca kalau direct feed, normal untuk dpt 0.5-2oz je. Output tak boleh compare dgn EP mom.

2y trước

Saya fully direct bf anak. Saya pun banyak dpt 2 oz je bila pam Paling banyak dpt 4 oz jika bengkak susu, tp jarang lah.

awak pam selepas baby directfeeding ke? baby awak demand susu setiap berapa jam?

2y trước

Aah lepas df. Tapi selang dlm 10 minit mcm tu la. Kerap juga kdang2 tu belum 2 jam dia dh nak susu lagi.

jgn sesekali compare direct feed dan pumping. tu ilmu yg SALAH.

Periksa part pam tu, ada yg dah tak ok?

ank df brp jam skli?

2y trước

Kerap juga. Kadang2 tak sampai 2jam pun dia nk susu lagi. Tak sure la dia betul2 nk susu atau sje nk mengempeng je hmm