Nak tanya.

Kenapa eh kita ja sebagai perempuan yang kena selalu jaga hati lelaki? kenapa eh kita ja perempuan kena selalu faham lelaki? kenapa eh kita ja sebagai perempuan yang selalu salah kat mata lelaki? kenapa eh?? kita ni pun manusia juga. ada hati. ada perasaan. 😓😓😓😓😓😓😓😓😓😓 #bantusharing #pleasehelp #ingintahu #seriusnanya

13 Các câu trả lời

hurm .... puan dh try bincng dgn husben?? dari hati ke hati?? apa2 mslh puan try berbincng dgn husben dlu k .jgn pendam..nnti mkn dlm sush ..memcm blh jd skrng ni...mental pun dr sihat blh jd tak sihat bila alami tekanan..ms pregnant ni emosi mental kita kena jg nk2 ms pregnant ni akn jd cpt overthinking.. overthinking sgt pn tak bgus juga utk kesihatan....kalau rs mcm dh berkomunikasi cara baik tak jalan juga blh buat puan menjeruk hti..trasa hati stress dan sedih.. puan blh pergi ke saluran yg betul caranya pergi kaunseling ...pergi pejabat agama mintk set kan appointment tuk hadiri sesi kaunseling rumahtangga .. ttg meluahkn dkt app ni .kami dkt TAP yg dh lama join ni ok je.faham...cuma tak ok bila ada cyber bully akan kata mcm2.. sbb kekdg ada mommy yg prlukan sokongan dlm hidup..jd kita jgn bully mereka semasa mereka membuat sesi meluah atau bertanya sesuatu...nasib hidup mereka ...bahagia mereka.... tak sm mcm kita dapat..jd baik sekiranya kita dlm app ni sntiasa bntu mmbntu bg sokongan each other's kn bgus...jgn dsbbkn 1 ayat kita komen blh sbbkn org tu terguris. stress hilang keyakinan hidup serta jika ada yg mengalami depression tanpa sedar dia boleh akibatkan org tu bunuh diri ..kita tak kenal siapa dia yg post status ni .jd sama2 kita hormati perasaan orglain .maaf jika kata2 sy ni menyakiti hati sesetengah user yg baca komen sy yg ada disini... kdg2 mereka ni takde tempat tuk bercerita... kang cerita dkt fb ada yg viral nnti ..jd dia akan luahkan disini... jd kalau rs ada perkara baik tuk di komen..kita komenla ..kalau tiada..jgn komen yg menyakitkan hati..zmn skrng ni dan musim skrng ni... kita tak tahu tahap mental dan depression seseorang bagaimana ..jd kalau rs takde ayat yg baik tuk dikomen dan bg buah fikiran jgn komen ..mg dpmudahkan segala urusan puan yg brtanya ini..dan mg yg baik2 shj brlaku .aamiin .take care...with big hug❤️

2y trước

betul tu..sy stju dgn apa encik katakan.. wlaupun kita xdpt bntu byk..at least dpt bntu sikit dgn cara melegakan htinya pun dh ok dh..dan satu part of beban yg dia alami dh dpt di kurangkan buat sementara waktu...blh kurangkn stressnya dan rs sedihnya dan dlm ms yg sm dia tak rs dia alone sbb ada yg bg smgt ..

Pada hemat saya, klu lelaki tu sayang kita, dia mst jaga hati kita. Dia mst cuba utk fhm kita (atau sekurang kurangnya tunjuk effort utk fhm). Dia mst bukan semata cari salah kita, tetapi klu ada salah pun dia tegur dgn cara baik dan bukan merendah kn kita. Klu awak rasa layanan dia terhadap awak tk ok, tepuk dada tanya diri sndiri. Ini yg awak nk? Ini sesuatu yg awak nk pertahankan? Awak sanggup hdap perkara ni seumur hidup jika dia tk berubah? Keputusan di tgn awak. Istikharah dan doa pd Allah utk tunjuk jln. Semoga rumah tangga awak sentiasa diredhai Allah dan merasa sakinah mawadah warrahmah 🤗

lelaki ni cepat lupa..hrni dok bncg hati ke hati.nangis bagai mintak maaf semua..sok lusa buat lg.tula asam garam dalam rumahtangga.kadang pnt.tp disebabkan kita nak mahligai kita ni terus kukuh tegak bediri.pikir anak2,pendamkn jugak la.selagi ada sabar redha..😥😣

tak jugak sis. ada suami yg memahami isteri.. ada isteri yg sentiasa menang dan suami mengalah sbb xnk khilangan hati isteri. kalau suami awk mcm tu,anggap itu ujian awak.. kalau awk xtahan boleh slowtalk. bincang hati ke hati..

taktau la sis. ni app utk mak2 tanya pasal pregnant/anak2. yg lain2 ni kena tanya pakar kaunseling la kot

2y trước

habis tu yang lain duk luah resah dalam ni, semua dokter ke?

betol tu. bila dah kawen ni, asyik perempuan je kena ingat dosa kat laki. yang laki takde dosa kat bini 🤣

tulah kadang tu kte pendam je sakit Ati ni kn.nk luah pn rase bkn dia nk dgr pn.

Laki tu ego, jaga hati awak sendiri jela.. Syg diri dulu..

Cuba berbincang dengan suami. Moga dipermudah urusan

tu nama nya lelaki tu x sedo diri haa 😂😂😂