Anak meragam sebab nak dapat adik?

Kenapa eh anak first saya ni yg bru 1thn 6bulan ni meragam kuat sgt.. langsung tak nak lepas dari mak dia..mak dia basuh pinggan kt sinki pun dia nk bergayut kt kaki.. lepastu nak mengempeng aje.. manja sangat.. bangun tidur je menangis kalau maknya takde.. bangun tido je menangis kalau mak nya ada kt sebelah tapi diam tak tegur dia .. ayooo mmg mcm tu ke ragam anak kalau maknya mengandung baby ke 2? Pening sbb maknya tgh fight alahan muntah2 mabuk pening loya + anak first meragam kaw kaw😭 Nk bagi bapaknya , dia sendiri taknak ngan bapaknya.. nak menempel dgn maknya jeee😭 huwarghhhhhh nak jadi hulkkkkk😭🤣

20 Các câu trả lời

Mungkin kot.. saya skrg mengandung twins.. anak no 2 baru 2 thn.. x nk ngan papanye.. sentiasa melekat dgan saya.. tido mlm sebelum ni dgn abgnye tapi since preggy.. tiap2 mlm tido dgn saya saja.. abgnya pula baru 6 tahun.. yg tu pula jadi makin sensitif.. sentiasa cakap abg syg umi.. pastu selalu peluk saya.. kdg2 rimas.. tapi kalau di tegur nnti, berkecil hati pula sbb abg kan dh boleh faham keadaan sekeliling.. jadi saya layankan je la walaupun saya sendiri terpaksa hadap alahan saya yg teruk ni.. alhamdulillah saya dh 33 weeks skrg.. In Syaa Allah, 14hb depan akan hantar diri ke hospital.. Doakan saya yer.. 😁

2t trước

Aamin..

sama awak😭 tgh fight alahan tp anak sulung nak lekat je. sebelum nihh tidur dekat lengan bapak dia tp since pregnant berubah nk lengan saya. kalau bangun tidur saya takde dia melalak. bapak dia pujuk pn tak layan. sampai 1 tahap saya stress saya ckp kt suami gugur je la senang mcmnihh. penat la stress. suami byk tolong hal2 rumah tp part anak tuhh dia pn kadang buntu. pdhal sebelum nihh anak saya tak boleh bapak dia takde. nihh terbalik pula. anak saya 1y9m. cranky lain macam humm

Mungkin tengah fasa anak macam tu Masa saya pregnant anak no 2 anak no 1 masa tu umo 2tahun langsung taknak dengan saya Tidur makan main semua dengan ayah dia… sampai la sekarang dia umo 7tahun still nak ayah tidurkan dia… memang dia rapat dengan ayah sangat2… So masa pregnant no 2 tu dapat jugak la saya rehat2 bila ayah dia ada… kalau ayah dia keja okay ja dia takda meragam ka apa… Kadang memang tengah fasa anak2 jadi macam tu…

mungkin ! saya pun alami benda macam ni tapi taktau pun pregnant. saya naik stress dgn anak saya yg no. 2 tu. apa apa sikit bebai, apa apa sikit tak kena. tahap bebai dia sampai hantuk kepala dekat mozek tau. Dgn ayah dia taknak langsung, nak saya je buat semua. Sekali check upt positive, lepas dari tu terus dia lega dari bebai/tantrum tu. dengn ayah dia pun dah okay 🤭

mmg gitu sis..family sy pon ckp bdk boleh bau nk dpat adik🤭..ank sy pon gitu tiba manja terlbih time sy ngndung..mkin dekat due mkin mcm2.. bila adik dia kluar lagi la dia mengaruk ..smpai stgh jam dia melalak mengaruk padahal tk prnh dia ngaruk...sy nk pujuk pon dia taknak ..tapi dlam smggu je dia gitu ..lps tu dia dah okey + syg adik dia😆

mcm anak sy juga lah, umur sdh 5 thn.. semua serba tak kena d buat nya.. pening kita, manja sangat ..kami asyik gaduh saja .. sikit2 mami, dadi dy tak pernh dy panggil untuk mnta tlg itu ini.. dy panggil tak kira masa, nak mami masak ke, berak ke.. dy cuma nak mami.. dadi dy elok je duduk sblah... fuhh geramm, lg 3 bln nak dpt adik..

sama la anak sy umur 2 thun pn dh malas jln sndri dia nk kena dukung klu x dukung smpai kesudah la dia duduk situ smbil meratap nangis, manja sgt, nak cium la peluk la mcm dia tahu je xlama nk dpt adik mcm amik peluang yg ada ni utk btul2 jd anak manja yg di syg dgn mama n babanya..

jgn kata bby..ank sy yg 10 thun ni pn..kuat btoi ngamuk ngan merajuk..padahal sblum ni ok..opanye kata org nk ad adik..mmg prangai cm tu..ye lah 10 thun pegang title bongsu..tiber nk dpt adik dah..tu buat prangai..😅😅

ank saya yg nk msok umo 3 tahun asyk menangis n merengek x sudah padahal x de bnde ape pon dari awal preggy smpai lah skrg x kne sikit nges n merengek. mmng org kata fasa nk dpat adik mmng gini

rasanya semua budak sama. anak saya 1 tahun 1 bln kuat meragam. suka nk mgempeng sedangkan susu botol bkn susu bdn. time nk masak dia panjat walker keluar, nk dukung. duk panjat kita pnya kaki