help me siss

Kemarin test nampak double line tapi satu tu samar harini test double line tapi lagi samar dari smlm saya ni tak pandai nak buat kiraan minggu kalau nak pergi klinik takut scan tak nampak lagi so nak kena buat macam mana ya ? kalau ikutkan saya dah lewat period 2 hari tapi bila test masih pudar sangat line kedua tu, yang first memang nampak jelas walaupun test awal pagi hmm 🫠

10 Các câu trả lời

kalau ikut period tu baru 4minggu lebih. klau scan mmg taknmpk pun. sy 5 minggu lebih baru nmpk kantung kecik je.. awak buat test lagi 2 minggu. monitor dlu. klau ada bleeding ke spotting ke kena terus pegi klinik laa. folic acid jgn lupa makan. tggu 8minggu pergi scan terus.

Try check lagi 2 minggu sis sebab delay 2 hari tu terlalu awal. Kalau scan pun tak nampak pape takut nanti last² doc cakap tak pregnant walhal pregnant

sy delay period 5hari..test upt negative..sy bf baby..nrmal ke?sllunya klu test hri ke3 cmtu,klu prgnt..mmg naik line wlupun samar2 kn.

Bertenang je sis. Jangan kalut. Repeat test selang 2-3 hari selagi tak period. Test dah betul2 terang baru pergi scan

12mo trước

hehe biasa la first time kan, tak tahu kena tunggu berapa lama baru boleh check but alhamdulillah hari ketiga result clear positive guna dip n tell (guna shopee punya masih sama pudar macam dlm gambar huhu)

Cuba check lagi atau boleh je jumpa doktor. Kalau saya pun check samar then pergi jumpa doktor terang pula.

Awk cuba clearblue/dip&tell..naik +ve bawak je test tu jumpa doc.

tunggu sikit lagi. test nanti kalau dah lewat 2 minggu

2hari delay masih awal.. tggu lgi 2mggu

12mo trước

okay baikk

try cek lg nnt

Baru delay 2 hari..

12mo trước

takpe sis delay 2 hari pun alhamdulillah result hari ketiga positive terang sangat ☺️☺️