Nak teruskan keja atau stay at home? Pregnant at 8w dah.

Keja groundstaff yang setiap hari kena balik jam 1-2 pagi.. esoknya kena masuk keja balik jam 8 pagi.. Kadang malam xdpt tido so esok mesti rasa lemas semacam..leader da tau keadaan diri ni pun tp still buat2 bodoh. #advicepls

11 Các câu trả lời

Klu saya, saya stop dulu. 8w masih terlalu kecil dan nnti dh start nk mula alahan(tgk org juga). Klu awk rasa bila awk berhenti, awk kehilangan punca pendapatan, blh cari kerja yg duduk di rumah shj. Sejak pendemik ni, byk syarikat dh amal kerja dri rumah/ kerja jarak jauh. Cume kena rajin cari.

apa² kan sis, yg kita buat fikir kat baby❤️. rezeki anak mesti ada. kalau waktu kerja office hour tkde masalah, boleh rest & waktu tidur pun tak ganggu. kalau dapat leader macamtu better angkat kaki je sis. apa² jadi sis yg tanggung. leader tu buat taktau je nti .

berhenti je sis..bhya kalau terlalu penat..saya pon bru berhenti kerja sbb mak mertua suruh rehat..boss pulak bila smpai stock slumber badak dia je pas brg kotak2 besar suruh angkat..bukan taktau staff preggy..kdg dorg tak faham staff pon.yg penting kerja jalan.

Sya dulu tpksa tinggalkan keje sbb alahan teruk. Muntah & pening teruk lepas tu selalu MC. Majikan tak bagi muka dye suh kite bhenti terus.. Bagus juga lah keputusan berhenti keje tu. Sbb sya punya alahan teruk dari awal pregnancy sampai lah skrg 36minggu 😪

Sy pernah gugur disebbkn leader yg xmemahami da taw keadaan dri still paksa ot sesuka hati law blik buat muka n mngata...masa gugur tu pon still kje xdpt cuti...lepas tiga bln dpt taw prgnant trus benti kje now da 14w 6 d

Saya rasa better berhenti sis.. pregnant awal2 kena banyak rehat tidur yang cukup, risau baby belum kuat lagi awal2 ni kalau mummy kerja kuat. Takpe ada rezeki anak tu nanti yang penting kita kena jaga kesihatan..

2y trước

tq sis for the opinion..

sye pun berhenti slps dpt tahu preggy dan mengalami alahan mengandung teruk.. nnti lps berpantang bru kje luar blik.. sementara tgh preggy ni, sye buat kje jual dlm online.

2y trước

get well soon sis.. Syukur alahan saya xberapa teruk..

Sy yg xkerja ni pon docter suruh bed rest bnyak2 jngan buat kerja rumah sbb kandungan baru lg…better awak rest dulu stop kerja buat sementara bby nk stabil ni okay😊

2y trước

tq sis... Dlm pertimbangan nak resign

amek unpaid leave. 1st trim ni kandungan still fragile lagi. lagi 1 ibu mengandung kena rehat ckup. tido ckup. xboleh stress. nnti effect ke bby.

2y trước

Tq sis for the advise.. Bakal2 pulun habis upl lepas ni

kalau awak rasa diri awak mmg tak bole go better rehat dulu la. takut awak stress ,lepas tuh effect ke baby pula.